POLICIJA PODIŽE KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG SKANDIRANJA

Policijska uprava Vranje po nalogu Višeg tužilaštva podiže prijave protiv NN počinilaca zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanje rasne, nacionalne i verske mržnje

BUJANOVAC, 12. oktobar 2015. (Bujanovačke) – Više tužilaštvo dalo je nalog Policijskoj upravi u Vranju za podizanje krivične prijave protiv NN počinioca ili više njih koji su u nedelju uveče u Bujanovcu učestvovali u proslavi zbog plasmana fudbalske reprezentacije Albanije na Evropsko prvenstvo – saznaju Bujanovačke.

Tokom slavlja na kome je učestvovalo nekoliko stotina ljudi na centralnom gradskom trgu čulo se skandiranje „ubij, zakolji, da Srbin ne postoji“, čime je, po oceni Tužilaštva, počinjeno krivično delo izazivanje rasne, nacionalne i verske netrpeljivosti – potvrđeno je Bujanovačkim nezvanično u PU Vranje.

-Policija sada postupa po nalogu Tužilaštva i pokušava da identifikuje počinioce – kaže za Bujanovačke izvor iz PU Vranje.

Bujanovačke su sinoć ekskluzivno objavile video snimak sa sinoćne proslave Albanaca, na kome se čuje skandirenje, a ceo prilog možete videti OVDE.

Albanija je, posle pobede nad Jermenijom od 0:3 napravila istorijski uspeh pošto se prvi put u istoriji plasirala na neko veliko fudbalsko takmičenje. U istoj grupi bila je i Srbija, koja je ranije izgubila šanske za plasman. Na EP 2016. u Francuskoj iz te grupe, osim Albanije, plasirala se i Portugalija, dok će Danska šansu potražiti u baražu.

Foto Radoman Irić (Alo)

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *