EKONOMSKI FAKULTET: Prvi diplomci odbranili radove, pljuštale desetke

Jelena Dabetić ušla je u istoriju Odeljenja subotičkog Ekonomskog fakulteta kao vlasnica prve desetke. Ona je jedna od desetoro studenata prve generacije upisane 2011. koji su danas odbranili diplomske radove

BUJANOVAC, 13. oktobar  2015. (Bujanovačke) – Jelena Dabetić, Elvina Ljakna, Ajtene Isufi i Marko Stojanović prvi su diplomci Ekonomskog fakulteta iz Subotice, Odeljenja u Bujanovcu.

Oni su danas, odbranom radova, stekli diplome na fakultetu koji je u sastavu novosadskog univerziteta a prvu „desetku“, neka to ostane ubeleženo u analima Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, dobila je Jelena Dabetić, novinarka Radio televizije Bujanovac, odbranom rada „Etička pitanja u menadžmentu prodaje“, analizirajući ovu temu na primeru vranjskog „Simpa“.

2. Jelana Dabetic, 10Jelena Dabetić

Pred komisijom koju su činili prof. dr Nenad Vunjak, dekan fakulteta i  profesor Aleksandar Grbor, prva je svoj rad „Strategija upravljanja potencijalom banke“, na primeru Rajfajzen banke, ocenom „devet“ odbranila Elvira Ljakna.

1. Elvina Ljakna, 9Elvira Lakna

Drugu desetku dobila je Ajtene Iseni temom „Razvijanje odnosa potrošača u menadžmentu prodaje“ kroz prizmu uzorne vranjske fabrike „Alfa plam“.

3.Ajtene Isufi, 10Ajtene Isufi

Za temu, „Aukcijaska i tenderska prodaja preduzeća“, na primerima „7. jula“ iz Vranja i Preduzeća za puteve Vranje, odnosno TRACE PZP Vranje, diplomski rad je „desetkom“ odbranio Marko Stojanović iz Vranja.

4. Marko Stojanovic,10Marko Stojanović

Potom je, kasno popodne, pred komisijom nastupila i druga grupa od šest najboljih studenata prve generacije Fakulteta: Nikola Stojanović, Merale Arifi, Ivana Tašković, Liridona Shaini, Marija Jovanović i Aliriza Kamberi. Svi oni su visokim ocenama odbranili svoje diplomske radove, pa predsednik komisije nije mogao da sakrije svoje veliko zadovoljstvo.

-Imamo jednu jako dobru generaciju na Odeljenju fakulteta u Bujanovcu. Ovih deset studentima, koji su danas, za odbranu svojih diplomskih radova dobili pet „devetki“ i pet „desetki“, sve govori o njima. Nama ostaje zadatak da ovaj nivo znanja zadržimo – rekao je profesor dr Nenad Vunjak.

Svi studenti su svoje diplomske radove branili u novoj, tek sagrađenoj zgradi Fakulteta, koja će do kraja ovog meseca biti i zvanično otvorena.

Fakultet otvoren 2011. ima oko 400 studenata a ove godine upisano je 89 brucoša.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *