PAJAZITI: Pitao sam policajce zašto me nisu priveli

U policiji sam pitao zbog čega nisam priveden jer sam i ja bio u grupi koja je slavila pobedu Albanije. Nisu mi ništa odgovorili, samo su se nasmejali – kaže šef kabineta predsednika opštine

BUJANOVAC, 15. oktobar 2015. – Policija me nije privela na informativni razgovor. U bujanovačku Policijsku stanicu sam otišao po prijatelja koji je privden – kaže za Bujanovačke Arber Pajaziti, šef kabineta predsednika opšštine.

Mediji, uglavnom beogradski tabloidi, su prethodnih dana izveštavali da je među navijačima reprezentacije Albanije, koji su u nedelju uveče uzvikivali  ANTISRPSKE PAROLE bio i šef kabineta predsednika opštine Nagipa Arifija, dok se danas spekuliše da je on jedan od desetak navijača koje je policija privela na informativni razgovor.

-U policiji sam pitao zbog čega nisam priveden jer sam i ja bio u grupi koja je slavila pobedu Albanije. Nisu mi ništa odgovorili, samo su se nasmejali – kaže Pajaziti za Bujanovačke.

Nebojša Stefanović, ministar policije saopštio je danas da je deset osoba privedeno na razgovor u policiju. U ponedeljak, dan posle utakmice Policijska uprava Vranje je po nalogu Višeg tužilaštvapodnela krivičnu prijavu protiv NN počinilaca ili više njih zbog sumnje na krivično delo podstrekivanje nacionalne, verske i rasne mržnje posle utakmice u kojoj je fudbalska reprezentacija Albanije pobedila sa 3:0 Jermeniju i ostvarila istorijski uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Posle utakmice, grupa od nekoliko stotina navijača Albanije skandirala je u centru Bujanovca “ubij, zakolji, da Srbin ne postoji“.

Foto: FB profil Arber Pajaziti




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *