Beljgzim Kamberi: Zašto policija saslušava samo Albance

 

Odbor za ljudska prava osuđuje svaki govor mržnje, ali smatramo da je ovo saslušanje samo Albanaca iz Bujanovca zbog govora mržnje selektivno sprovođenje pravde

BUJANOVAC, 16. oktobar 2015. (Bujanovačke, Beta) – Predsednik Odbora za ljudska prava u Preševu, Belgzim Kamberi izjavio je za Betu da je pozivanje na razgovor u policiju desetorice albanskih navijača „klasično selektivno i nelegitimno sprovođenje pravde“.

-Odbor za ljudska prava osuđuje svaki govor mržnje, ali smatramo da je ovo saslušanje samo Albanaca iz Bujanovca zbog govora mržnje selektivno sprovođenje pravde – rekao je Kamberi i podsetio da vlasti u Srbiji nisu reagovale posle utakmice Srbija-Albanija prošle godine u Beogradu kada su se čule slične parole.

Kamberi takođe kaže da se u Srbiji, posebno prema Albancima, svakoga dana u medijima može naići na primere govora mržnje, čak i od državnih zvaničnika, ali se na informativne razgovore pozivaju samo Albanci.

-Pre dva dana je ministar policije rekao da ćemo uskoro imati optužnicu za bujanovački slučaj navijanja. To govori da se Vlada Srbije meša u poslove policije i pravosuđa. Pravda mora da bude univerzalna, a ne da se selektivnim metodama u ime pravne države deluje prema jednima, a ne prema drugima – rekao je Belgzim Kamberi.

Podsetimo da je ministar policije Nebojša Stefanović reagovao na istup mladih Bujanovčana, navijača fudbalske reprezentacije Albanije, koji su posle utakmice Jermenija-Albanija NA TRGU u Bujanovcu skandirali „ubi, zakolji, da Srbin ne postoji“.




One thought on “Beljgzim Kamberi: Zašto policija saslušava samo Albance

  1. Anka

    Kao predsednik Odbora za ljudska prava, trebalo bi da znaš da posle onako ružnog (blago rečeno) događaja, u preduzimanju zakonskih mera od strane nadležnih organa, nema nikakve selektivnosti i nelegitimnosti sprovođenja zakona. Slika koju ste tada poslali u Svet, govori o vama!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *