Državni revizor utvrdio nepravilnosti u opštinskom budžetu

Opština u poslovnim knjigama nije u celosti evidentirala i iskazala neizgrađeno i izgrađeno zemljište ukupne površine oko 2.211 hektara. Osim toga, u poslovnim knjigama opštine nije evidentirano učešće u kapitalu javnih preduzeća u iznosu od 52,8 miliona dinara

BUJANOVAC, 16. oktobar 2015. (Blic, Bujanovačke) – Državna revizorska institucija (DRI) utvrdila je niz nepravilnosti u reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i opštine Bujanovac u 2014. godini – piše beogradski Blic.

U izveštaju objavljenom na sajtu DRI navodi se da nefinansijska imovina u stalnim sredstvima nije pravilno, sveobuhvatno i tačno iskazana u poslovnim knjigama.

Naime, opština u poslovnim knjigama nije u celosti evidentirala i iskazala neizgrađeno i izgrađeno zemljište ukupne površine oko 2.211 hektara. Osim toga, u poslovnim knjigama opštine nije evidentirano učešće u kapitalu javnih preduzeća u iznosu od 52,8 miliona dinara.
Zbog pogrešnog ekonomskog klasifikovanja rashoda i izdataka i neevidentiranja izdataka na propisanim kontima klase nula i klase tri, u bilansu stanja manje su iskazani nefinansijska imovina i kapital u iznosu od 64,35 miliona dinara – piše na sajtu DRI.
Među utvrđenim nepravilnostima u Bujanovcu su i to što je opština preuzela obaveze iznad odobrene aproprijacije u iznosu od 40,1 milion dinara.

 

 

 




2 thoughts on “Državni revizor utvrdio nepravilnosti u opštinskom budžetu

  1. Aleksandar

    Poštovani meštani opštine Bujanovac morate znati istinu o koaliciji koju predvodi doktor Arsić sa Albancima i predsednikom Arifijem. Morate da znate da opština daje zameniku predsednika Stojanči Arsiću i šakom i kapom, kako bi glasao za svaki predlog Arifija i njegove partiije. Arsic je dobio veliku svotu novca za Dom Kulture u Klenike , a većini je poznato da se cifra sve više uvećavala. Javna tajna je da majstori na Domu Kulture rade do 15h , a posle toga na kući zamenika Arsića , a sve u kreaciji njegovog sina Saše Arsića, koga je Stojanča postavio za predsednika Mesne zajednice. Po koalicionom dogovoru sa Arifijem, odnos u investicijama je trebalo da bude 60:40 na strani Albanaca. Narod treba da zna da sluge Nagipa Arifija zamenik Arsić, Boban Pavlović kreator opštinskog budžeta , načelnik finansija ,a ujedno i pomoćnik predsednika zadužen za finansije (malo mu jedna funkcija) glasaju i usvajaju budžet , koji je ponižavajući i poražavajući za srpski narod. Radi istine, zapošljeno je do sada u ovom mandatu 80 Albanaca i samo 4 Srba .Investicije u albanskim sredinama su 154 miliona dinara, a u srpskim sredinama 24 miliona. Zameniče Arsiću , načelniče Pavloviću , doktore Miško Milkoviću i svi ostali koji sedite u ovakvoj koaliciji i glasate za budžet pitamo vas da li je ovo taj odnos 60:40 i kako vas nije sramota da i dalje sedite tamo i ponižavate narod koji vam je dao mandat.Šta je ovo , ako nisu lični interesi?!

    Reply
  2. Marko

    Pitajte poštenog lidera srba Stojaču Arsića koliko je pare uzeo u opštinu i koliko su kontrolori rekli da je više miliona dinara uzeo iz opštinske kase, eto to je naša slika i prilika koja treba da nas vodi, dobro ga je naučio Zoran Antić zv. Zoki 10% kako se uzimaju pare.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *