Opštinari povećavali plate mimo zakona

 

Naravno da smo već počeli da radimo na otklanjanu nedostataka. Prvo smo ukinuli stimulaciju na lične dohotke od 10 odsto, a kada dobijemo detaljan izveštaj, postupićemo i po ostalim pitanjima – objašnjava Boban Pavlović, načelnik Odeljenja za finansije

BUJANOVAC, 18. oktobar 2015. (Bujanovačke) – Na adresu lokalne samouprave u Bujanovcu stigla je prva informacija o nalazima kontrole završnog računa Budžeta te opštine u 2014 godini, koju je sprovela Državna revizorska institucija (DRI).

-Nije to kompletan izveštaj Državnog revizora, već prva informacija o kontroli Završnog računa. Kada budemo dobili kompletan izveštaj, od tog trenutka počinje da teče tok od 90 dana do kada smo dužni da otklonimo nedostatke – kaže Boban Pavlović, načelnik Odeljenja za finansije opštine Bujanovac.

Na osnovu za sada poznatih podataka, Državni revizor je našao da u opštini Bujanovac nefinansijska imovina nije pravilno iskazivana u poslovnim knjigama. Reč je o neprikazanim podacima o izgrađenom i neizgrađenom zemljištu površine 2.211 hektara.

U pismu, koje prethodi definitivnom izveštaju, je takodje navedeno da u poslovnim knjigama opštine nije evidentirano učešće kapitala javnih preduzeća u iznosu od 52,8 miliona dinara, kao i da je za lične dohotke zaposlenih na osnovu stimulacije isplaćena suma veće od dozvoljene.

-Naravno, da smo već počeli da radimo na otklanjanu nedostataka. Prvo smo ukinuli stimulaciju na lične dohotke od 10 odsto, a kada dobijemo detaljan izveštaj, postupićemo i po ostalim pitanjima – objašnjava Pavlović.




8 thoughts on “Opštinari povećavali plate mimo zakona

  1. bujanovcanin

    Kraj se blizi, ocigledno su neki nervozni. Toliko su se zaneli, da su sebi povecali plate, pa jos sami zvali revizora da im kaze da su lopovi, oni stvarno misle da je narod lud. Svi kolji sede i upravljaju opstinom od Arifija pa sarlatana Muslijua te njihovih podanika Arsic dr Stojancu, majstora finansija Pavlovica, Miska veterinara te Zokija 10% pod hitno poslati na politicko djubriste. Unistili su Bujanovac!

    Reply
  2. Marko

    E moj uredniče, očigledno da ti organizuješ svo pljuvanje u ime i za račun ko ti plati više, što skide moj komentar koji se odnosi za ove lopove u lokalnu vlast, očigledno da je Miško veterinar najveći lopov jer komentar u kome se on spominje skinut što znači da je on u problemu, najviše ti plaća da pljuvanja na njegov račun se ne objaljuju. Toliko o tvojoj novinarskoj objektivnosti i nepristrasnosti. Dobićeš i od njega zahvalnicu- zvono oko vrata.

    Reply
  3. Cica

    Neko je predložio dve srpske liste to je dobra stvar a ja se pitam kako? Koju listu će da vodi dr. Nenad Zafirović tamo dge je trajko Trajković ili sa naprednjaci? na prvoj će da bude vodja intelektualaca iz Bujanovca a sa ovim nepismenima na drugu postao je direktor dok ga ovi nepismeni ne smene i odatle.

    Reply
  4. Marko

    Miškoviću svratio bi ja ali nije mi mesto sa potvrdjeni, žigosani i oplemenjeni… lopovi… a potvrdu može da mi izda samo dr. Zafirović kad postane direktor.

    Reply
  5. Zabrinuti postenjacina

    Kao sto ga i nazivaju Sulejman Glavati (B. Pavlovic) prodani pijun albanskoj mafiji, sa svojim „drugom“ don Vitone, nepismeni celavi (V. Tomic) unistava sve sto ima veza Srbima i srpstvom.
    Osvestice se gradjani, samo sto ce tada izgleda biti kasno Glavonja i Celavi ce ziveti srecno … kao sto i zasluzuju ….

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *