STANARI LAMELE A3: Kružni tok nam ugrožava bezbednost


Miloš Aritonović, u ime stanara, tvrdi  da se novi ivičnjaci postavljaju uz sam noseći stub zgrade, izgrađene pre više od 30 godina, dok se terase stanova nadnose nad budućom saobraćajnicom za više od jednog metra[/quote]

BUJANOVAC, 23. oktobar 2015. – Grupa stanara Lamele A3 na ulazu u grad zabrinuti su zbog izgradnje KRUŽNOG TOKA pored njihovih zgrada jer smatraju da im ovaj projekat ugrožava bezbednost.

12167312_10206263654043440_1743036555_n12179816_10206263653643430_378096404_n

12180587_10206263654003439_412534769_o

Miloš Aritonović, u ime stanara, tvrdi  da se novi ivičnjaci postavljaju uz sam noseći stub zgrade, izgrađene pre više od 30 godina, dok se terase stanova nadnose nad budućom saobraćajnicom za više od jednog metra.
– O ovom problemu smo obavestili opštinskog inspektora u Bujanovcu, koji je izašao na lice mesta i koji je, verovatno pod nečijim pritiskom, odbio da razgovara sa nama i konstatovao da se sve radi po projektu. Razočarani ovakvom odlukom, mi smo prinuđeni da kontaktiramo sve postojeće institucije kako bismo ostvarili svoja prava i  sprečili narušavanje bezbednosti i prolaznika (pešaka) i svih stanara u našoj zgradi – objašnjava Aritonović.

On dodaje da su stanari kontaktirali republičkog građevinskog inspektora i upoznali ga sa problemom, pa očekuju da on učini dalje korake iz svoje nadležnosti, pre svega da utvrdi da li se kružni tok radi po projektnoj dokumentaciji.

Izgradnja kružnog toka počela je krajem septembra. Investitori ovog poduhvata, vrednog 87 miliona dinara, su Koordinaciono telo za jug Srbije i lokalna samouprava, a radovi su povereni preduzeću „Saba Belča“ iz Preševa.




3 thoughts on “STANARI LAMELE A3: Kružni tok nam ugrožava bezbednost

  1. Dragan

    Najpre da napomenem da je fotografija na vrhu ovog portala stara 2 (dve) godine.To je slika kada su trotoari poplocavani,gde se vidi gde je ivicnjak sto uopste ne ugrozava nasu zgradu.Danasnja situacija je mnogo gora.Na pozivima stanara nisu se javljali izvodjaci niti rukovodioci ELBE koja je podizvodjac, TELEKOMA.Danas su bile prisutne kamere RTS koje sa reporterima snimili postojeci problem i koje ce snimke videtei srbija u emisiji *OVO JE SRBIJA* 28.10.2015.Rukovodeci kadar Direkcije za izgradnju se ne oglasava,obbzirom da je direktor Shiptar i da nemaju strucno osoblje koje moze narodu odnosno stanarima da objasni projekat i dali je to sa izgradnjom u redu.U doba rimljana su se izvoidili radovi mnogo organizovanije nego sada.Postavlja se pitanje dali je ovo uopste kruzni tok.Ovo je TOK ZA KRUZENJE PARA koje ce lokalna vlast podeliti sa celnicima u Republici.

    Reply
  2. Dragan

    Stankovicu bolje se na vreme povuci.Mnogo lose se prica o tvom surovanju sa siptarima.Sve ce jednog dana izaci na videlo.

    Reply
  3. Slavoljub

    Izgradnja kruznog toka je cista prevara.Pranje novca u kome su ukljuceni,celnici opstine i rukovodstvo srbije na celu sa Doktorom Stankovicem.Stankovic je kum na vise desetak siptarskih porodica,od kojih za svaku uslugu u KBC Beograd uzima velike pare.Saba Belca izvodi radove sve do Nisa.Glavni arhitekti su mu Siptari sa kupljenim diplomama iz Tirane i Pristine i kao imaju licencu za taj rad.Oni pojma nemaju.Do skora su u Bujanovcu imali Ahitektonska biroa e gde su propali jer nisu nista znali.Ni albanci nisu radili nista kod njih.Sad su glavni u SO Bujanovac.Trenutni kruzni tok je smanjen.Prvobitni bio je veci u precniku za 4 metara.Onda su napravili unutar njega manji(sada postojeci) a onaj veci su utovarnim lopatama u kamione i na smetliste zajedno ivicnjaci i beton koji ih je drzao.Ko ce to da plati.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *