POGIBIJA RUDARA: Inspekcije i Ministarstvo ispituju uzroke odrona

Nadležni bi trebalo da otkriju kako se odvalila stema koja je usmrtila Miomira Ljubića. Direktor rudnika Mladomir Đorić kaže kako je ubeđen da je u pitanju nesrećan slučaj

 

 

grot ljubicPokojni Ljubić (fotografija preuzeta sa portala Alo)

KRIVA FEJA, VRANJE, 26. oktobar 2015. – Kako „Bujanovačke“ saznaju, u rudnik su jutros stigli inspektori rada, a odmah potom i Siniša Tanacković, pomoćnik ministra rudarstva sa saradnicima, kako bi utvrdili šta je uzrok odrona stena koje su ubile rudara.

grot sinisa tanackovicSiniša Tanacković

Predstavnici države nisu bili dostupni za razgovor, a Mladomir Đorđić, vd direktor Rudnika „Grot“, dao je svoje viđenje ove tragedije.

– Duboko sam ubeđen da je po sredi klasičan nesrećni slučaj. Prema za sada poznatim informacijama, rudari su na početku radnog procesa pripremali teren za rad, a u tom trenutku od mase se otkinuo jedan blok stena koji je zatrpao Ljubića – kaže  Đorđić.

Direktor dodaje da su predstavnici rudnika obišli porodicu nastradalog rudara, izrazili saučešće i dogovorili da Rudnik preuzme sve troškove sahrane. O dugim načinima pomoći organi Rudnika će ovih dana doneti odluke.

Miomir Ljubić (56), iz Vranja, rudar Rudnika olova i cinka „Grot“ na Krivoj Feji, poginuo je u noći između subote i nedelje dva sata iza ponoći u rudarskom oknu između IV i V horizonta, pošto se na njega obrušili stena.

Nesreća se dogodila u reviru „Ruduište“ oko 300 metara ispod zemlje, u trenutku kada su se rudari pripremali za posao.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *