Rudnik Grot: Miomir Ljubić najverovatnije stradao nesrećnim slučajem

Uviđaj na mestu nesreće, koji je sa pripadnicima policije obavio Zoran Kitanović, zamenik opštinskog javnog tužioca, ukazuje da je najverovatnije reč o nesrećnom slučaju – saopštila je Mirjana Vukojičić Jović, portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju

grot ljubicFoto: Promo (preuzeto sa portala Alo)

BUJANOVAC, 25. oktobar  2015. (Bujanovačke) – Miomir Ljubić (56), iz Vranja, rudar Rudnika olova i cinka „Grot“ u Krivoj Feji, poginuo je u noći između subote i nedelje u rudarskom oknu između IV i V horizonta, pošto se na njega obrušila stena.

Nesreća se dogodila dva sata iza ponoći, u reviru „Rudište“ oko 300 metara ispod zemlje, u trenutku kada su rudari kretali na posao, potvrđeno nam je iz Osnovnog tužilaštva u Vranju.

-Uviđaj na mestu nesreće, koji je sa pripadnicima policije obavio Zoran Kitanović, zamenik opštinskog javnog tužioca, ukazuje da je najverovatnije reč o nesrećnom slučaju – saopštila je Mirjana Vukojičić Jović, portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju.

Nesrećni Ljubić je preminuo na mestu nesreće, dok je jedan rudar tom prilikom zadobio lakše povrede.

Nastradali Ljubić je živeo u Vranju,  u porodici sa suprugom, troje dece, bratom i ocem.

Pre ove, poslednja nesreća koja je zadesila rudare Rudnika „Grot“ dogodila se 13. oktobra 2013. godine, kada su, po izlasku iz treće smene, život izgubili Dragan Marjanović (35) i Čeda Stojković (54), obojica iz sela Radovnica kod Trgovišta.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *