Albanski lideri od Prištine traže da zabrani uvoz srpskih udženika

Oni od kosovskih vlasti traže ove mere kao odgovor na činjenicu da preko 100.000 udžbenika, kao donacija kosovskog Ministarstva obrazovanja vredna 200.000 evra, namenjena albanskim đacima u Bujanovcu, Preševu i Medveđu od početka septembra leži u carinskom terminalu u Preševu

BUJANOVAC, 27. oktobar 2015 (foto: Titulli.com) – Albanski lideri juga Srbije traže od vlasti u Prištini da uspostave recipročne mere prema Beogradu i zabrane uvoz srpskih udžbenika na Kosovo – piše portal Tituli.com.

Oni od kosovskih vlasti traže ove mere kao odgovor na činjenicu da preko 100.000 udžbenika, kao donacija kosovskog Ministarstva obrazovanja vredna 200.000 evra, namenjena albanskim đacima u Bujanovcu, Preševu i Medveđu od početka septembra leži u carinskom terminalu u Preševu.

Zbog toga su danas, na poziv Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), učenici i profesori škola u ove tri opštine, u kojima se nastava odvija na albanskom jeziku, bojkotovali prvi čas.

NSA je saopštio da nije dobio odgovor od Carine kada će dozvoliti podizanje udžbenika koji su zaplenjeni pri uvozu sa Kosova.

Jonuz Musliju, predsednik NSA izjavio je da se prema albanskoj omladini u Srbiji sprovodi diskriminacija zbog onemogućavanja da se školuju iz udženika na maternjem jeziku, što je, prema njegovim rečima, suprotno rspkim zakonima i međunarodnim konvencijama.

 

 




One thought on “Albanski lideri od Prištine traže da zabrani uvoz srpskih udženika

  1. glas.naroda

    Treba naglasiti, da se potpisivanju pridruzio Boban Pavlovic, po njegovim recima „duzan je Nagipu, jer mu je zaposlio suprugu“ ???

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *