Nagrada za policajca koji je odbio 300 evra mita

Slađan Velinović, načelnik PU Vranje, nagradiće Miroslava Nikolića, policajca koji nije želeo da „okrene glavu“

VRANJE, BUJANOVAC, PREŠEVO, 27. oktobar 2015. – Policajac Miroslav Nikolić, koji je 22. oktobra, prilikom kontrole autobusa koji je iz Preševa prevozio izbeglice, odbio da uzme mito od 300 evra, biće nagrađen, potvrdio je Slađan Velinović, načelnik vranjske Policijske uprave.

Nikoliću, koji je sa kolegom Srđanom Milenkovićem kontrolisao saobraćaj, prišao je kasnije uhapšeni N.D. iz opštine Preševo i ponudio 300 evra mita kako bi propustio autobus koji je trebalo da naiđe, a u kome su se nalazili migranti oji se nisu evidentirali u centru u Preševu i kod sebe nisu imali dozvolu o privremenom boravku u Srbiji.

Nikolić i Milenković su kod Vladičinog Hana zaustavili autobus u kome su se nalazili ilegalni migranti.  Tom prilikom uhapšene su tri osobe: N. D. (1985) sa područja opštine Preševo, S. N. (1974) iz Leposavića i D. C. (1966) sa područja opštine Bujanovac, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. N. D. se tereti i da je počionio krivično delo davanje mita.

Mediji su preneli izjave nagrađenih policajaca koji tvrde da nisu učinili ništa posebno već da su samo radili svoj posao, verujući da bi tako postupio svaki njihov kolega.

Foto Miroslav Nikolić (Blic)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *