Neizvesna sudbina opštinskih medija u Bujanovcu i Preševu

 

U subotu u ponoć istekao je rok za privatizaciju opštinskih medija, pa je sudbina javnih servisa u Bujanovcu i Preševu krajnje neizvesna 

BUJANOVAC, PREŠEVO, VRANJE, 02. novembar  2015. (Bujanovačke) – U ponoć, 31. oktobra (subota), istekao je (još jedan) rok za privatizaciju državnih medija, ali su mnogi detalji i dalje nejasni.

Što se Pčinjskog okruga tiče u ovom trenutku se ne zna sudbina RTV Vranje, TV Bujanovac i RTV Preševo.

Najkomplikovanija je situacija sa RTV Vranje, najvećom medijskom kućom u regionu, koja nije išla u prodaju već su zaposleni postali akcionari. Međutim, umesto punog iznosa akcija, kako to precizira Zakon o javnom informisanju, dobili su 33 odsto u skladu sa Zakonom o privatizaciji.

Kako god, u RTV je polovina od 54 zaposlena uzela otpremnine a firma je podnela tužbu protiv Agencije za privatizaciju.

Još je gora situacija u opštinskim javnim servisima u Bujanovcu i Preševu. Ove dve kuće, u kojima je do juče bilo 45 odnosno 35 zaposlenih, niko se nije zainteresovao da ih kupi. I tamo su mnogi otišli uz otpremnine, a u Preševu, recimo, opština zaposlenima kao osnivač RTV, duguje čak četiri mesečne zarade.

Kako je inače saopšteno neposredno pred isticanje roka za privatizaciju, od 50 medija ponuđenih na javnom nadmetanju, 35 su pronašli nove vlasnike.

Podsetimo da je Radio Han letos dobio novog vlasnika, a da je Radio „Gold“ iz Surdulice od početka u privatnom vlasništvu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *