„Poslovni izazov“: Đaci iz Bujanovca u pobedničkom timu

BUJANOVAC, LESKOVAC, 6. novembar 2015. (Južne vesti, Bujanovačke) – Učenici Srednje škole „Sezai Suroi“ iz Bujanovca deo su pobedničkog tima na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov“ održanom u Leskovcu.

Oni su, zajedno sa vršnjacima iz škola iz Medveđe, Leskovca i Svrljiga, u konkurenciji sa 120 učenika iz 21 srednje škole iz jugoistočne Srbiji pobedili sa idejom o izradi softvera koji omogućava da se „Fejsbukom“ i drugim društvenim mrežama upravlja glasovnim komandama.

-Naš softver bi prvenstveno koristile slepe i slabovide osobe kojima bi na ovaj način bilo omogućeno da se uključe u globalno umrežavanje koje nude društvene mreže – kažu pobednici Miloš, Ćendresa, Petar i Dimitrije.

srednjoškolci

Pobednici kažu da bi softver pre svega koristile slepe i slabovide osobe

Propozicije takmičenja organizacije „Dostignuća mladih“ u Srbiji su takve da timove čine đaci različitih škola, a ideje i biznis planove su osmišljavali kao odgovor na postavljene probleme.

-Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok sastavljaju realan biznis plan – kaže izvršni direktor organizacije „Dostignuća mladih“ u Srbiji Darko Radičanin.

U Leskovcu su se takmičili đaci iz Aleksinca, Bujanovca, Knjaževca, Kuršumlije, Kučeva, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vladičinog Hana, Vlasotinca, Vučja i Zaječara.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu, a pobednici finala će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana april 2016. godine u Zagrebu i takmičiće se protiv vršnjaka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

(Foto: Južne vesti)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *