DSS ne da Bujanovačku banju

Povod za „patriotsku brigu“ DSS je informacija da Agencija za privatizaciju priprema prodaju desetak banjskih lečilišta, među kojima i ona u Bujanovcu i Medveđi

BUJANOVAC, 6. oktobar 2015. – Odbor DSS iz Leskovca traži od Vlade Srbije da stopira prodaju Bujanovačke i Sijarinske banje kod Medveđe kako bi se, prema njihovom mišljenju, „sprečilo širenjenje Kosova“.

U saopštenju se navodi da bi vlada na taj način pokazala da brine o teritorijalnom integritetu zemlje, ali i da se radi o profitabilnim banjama.

Povod za „patriotsku brigu“ DSS je informacija da Agencija za privatizaciju priprema prodaju desetak banjskih lečilišta, među kojima i ona u Bujanovcu i Medveđi.

„Specijalna bolnica za rehabilitaciju Bujanovac“, kako glasi puno ime Bujanovačke Banje, u stopostotnom je vlasništvu države i prema podacima sa zvaničnih sajtova otežano posluje. Prema podacima Narodne banke Srbije, Banja poseduje šest računa. Od toga su tri blokirana na osnovu prinudne naplate od 2007, dok ostala tri, kako stoji na sajtu NBS, ne podležu blokadi.

Za kupovinu Banje je pre nekoliko godina bio zainteresovan investitor iz Turske,  SABEDIN TURKER, čovek poreklom iz Bujanovca, koji je o tome napravio dogovor sa predstavnicima tadašnje vlade, ali je posao stopiran posle pritiska nekoliko „patriotskih“ udruženja i pojedinaca slične provinijencije, kojima nije odgovaralo nacionalno poreklo Turkera koji je preminuo prošlog meseca. Kompanija „Turker“, koju je osnovao važi za jednu od najmoćnijih u Turskoj.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *