Ambasador Devenport sutra u Bujanovcu

BUJANOVAC 16. novembar 2015. – Šef Delegacije Evropske unije, ambasador Majkl Devenport i ambasador Švajcarske u Srbiji, Žan-Daniel Ruh prisustvovaće u utorak svečanom otvaranju zgrade bujanovačkog odeljenja Ekonomskog faukulteta u Subotici i dodeli diploma prvoj generaciji diplomiranih studenata ove ustanove. Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko Evropskog PROGRESa uz učešće Vlade Republike Srbijue finansirale izgradnju i opremanje zgrade.

Ambasador Devenport će sa predsednikom Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac, i Medveđu, Zoranom Stankovićem obići Kolektivni centar za privremeni prihvat i smeštaj migranata u Preševu. Potom će u Bujanovcu predati ugovore o dodeli deset montažnih kuća najugroženijim porodicama raseljenim sa Kosova i Metohije i posetiti projekat međuetničke saradnje dve srednje škole u Bujanovcu koji Evropska unija i Vlada Švajcarske finansiraju preko Evropskog PROGRESa.

Sprovođenje Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržaće sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.

U program su uključene 34 lokalne samouprave




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *