Premijer: Jonuz, knjige nisu svinje da se mere kamionima

Početak ceremonije dodele diploma obeležio je incident kada je Jonuz Musliju negodovao zbog blokade udžbenika sa Kosova na carinskom terminalu u Preševu, na šta mu je Vučić odgovorio da nije dobro da deca u Srbiji uče iz knjiga u kojima piše da je Adem Jašari heroj

BUJANOVAC, 17. novembar 2015. (Bujanovačke; foto -twitter-serbianpm) – Uoči početka svečanosti dodele diploma na Odeljenju subotičkog Ekonomskog fakulteta, Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) ustao je iz publike i glasno negodovao zbog činjenice da su od septembra na carinskom terminalu u Preševu blokirani udženici na albanskom, donacija kosovske vlade.

Musliju, koji je i predsednik SO Bujanovac, je prokomentarisao da je na carini zaplenjeno 25 tona knjiga, na šta mu je Vučić odgovorio da knjige nisu svinje pa da se mere u kilogramima i kamionima već kvalitetom i sadržajem:

-Ali, Jonuz, ti to ne razumeš – dodao je premijer koji je prisustvovao dodeli diploma, o čemu možete čitati OVDE.

-To što galamiš ne znači da si u pravu – poručio je premijer predsedniku NSA.

-Jonuze, mogu li te sada zamoliti da sedneš – dodao je.

Vučić je dodao da deca u Srbiji ne bi trebalo da uče iz knjiga u kojima piše „da je Adem Jašari nacionalni heroj i koji imaju oznaku Republike Kosovo“, i dodao da će odluku o školskim knjigama sa Kosova doneti nadležni državni organi.

-Nije dobro da deca uče iz takvih knjiga – rekao je premijer i dodao da nije pitanje količina i debljina udžbenika, već njihov sadržaj.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *