DAN ZASTAVE: Albanci slave u Sportskom centru

I ove godine Albanci će u Bujanovcu svečano obeležiti Dan zastave Albanije, ovoga puta skupom u Sportskoj hali

BUJANOVAC, 27. novembar 2015. (Bujanovačke) – Povodom Dana zastave, nacionalnog praznika Republike Albanije, u subotu će u bujanovačkoj Sportskoj sali Mladoste biti održana svečana akademija sa kulturno-umetničkim programom. Ovaj skup organizuje Nacionalni savet Albanaca.

Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca rekao je za portal Tituli da u Srbiji nije rešen problem upotrebe albanskih nacionalnih simbola. S obzirom da Zakon o nacionalnim savetima u Srbiji u opštim nadležnostima daje pravo Nacionalnom savetu da utvrđuje predloge nacionalnih simbola, znamenja i praznika nacionalnih manjina, i prošli i sadašnji saziv NSA imaju isti stav da koriste albansku nacionalnu zastavu bez ikakve izmene. Međutim, to je u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina u Srbiji, koji u članu 16 kaže da „nacionalni simbol i znamenje ne mogu biti identični sa simbolom i znamenjem druge države“.

Jonuz Musliu, ponavlja da NSA neće da koristi izmenjenu zastavu.

-Mi kao glavno načelo u NSA, ali i u koaliciji imamo stav da nema izmene nacionalnog simbola. Mi smo Albanci i naša zastava je sa dvoglavim orlom. Mi nismo ti koji mogu izmeniti nacionalnu zastavu, to može uraditi samo Albanija – naveo je Musliu.




One thought on “DAN ZASTAVE: Albanci slave u Sportskom centru

  1. Ko da se ja nesto pitam

    Mi nismo ti koji mogu izmeniti nacionalnu zastavu, to može uraditi samo Albanija – naveo je Musliu.

    A jel ti jasno gos. Musliu da ti živiš u Srbiji a ne u Albaniji.
    I do god je tako moraš da poštuješ zakon države u kojoj živiš.
    A u zakonu o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina u članu 16. stoji da „nacionalni simbol i znamenje ne mogu biti identični sa simbolom i znamenjem druge države“.

    Al ko to tebi da objasni..za tebe je ovo Albanija…a vidim i država se nešto ne buni previše dok kršite zakon.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *