U „pasatu“ BU tablica otkriven švercovan duvan

U prvom slučaju duvan je zaplenjen u „pasatu“ bujanovačkih tablica, tokom „dubinske kontrole“ u vranjskom naselju Raška, kada je otkriveno 110 kg rezanog duvana. Uprava carina saopštila je da ovaj duvan potiče sa Kosova i Metohije. U akciji dva sata kasnije, otkriveno još 48 kilograma

BUJANOVAC, VRANJE 8. decembar 2015. (Bujanovačke) – Crinici su u saradnji sa službenicima Policijske uprave iz Vranja u dve akcije zaplenili 158 kilograma rezanog duvana, saopštila je Uprava carina.

U prvom slučaju duvan je zaplenjen u „pasatu“ bujanovačkih tablica, tokom „dubinske kontrole“ u vranjskom naselju Raška, kada je otkriveno 110 kg rezanog duvana. Uprava carina saopštila je da ovaj duvan potiče sa Kosova i Metohije.

Duvan je prevozio 43-godišnji srpski državljanin koji ga je, prema sopstvenoj izjavi, preuzeo u Trgovištu sa namerom da ga preveze do Vranja kao uslugu prijatelju. Celokupna količina nalazila se na zadnjem sedištu i u prtljažniku automobila zapakovana u 11 kesa od po 10 kilograma.

rezani duvan iz podrumaRezani duvan iz podruma u Vranju

 

Dva sata kasnije, prilikom pretresa jedne porodične kuće u Vranju, koju su po sudskoj naredbi izveli carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja, otkriveno je još 48 kilograma rezanog duvana. Carina je saopštila da je ova akcizna roba otkrivena u podrumu kuće, u prisusvu vlasnikovog sina.

Prošle nedelje, na autoputu, takođe u dubinskoj kontroli, carinici su otkrili 50 kilograma rezanog duvana. Zajedno sa danas otkrivenim duvanom, saopštava Carina, za manje od dva meseca u dubinskim kontrolama otkriveno je ukupno 588 kg rezanog duvana.

Foto: Uprava carina

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *