Skupština: Povučen predlog o finansiranju TV Bujanovac

Kako su Bujanovačke već pisale, zamisao rukovodstva opštine bila je da se izdvajanjem budžetskog novca za skupštinske TV prenose, bez javnog tendera, nastavi finansiranje TV Bujanovac, što je protivno slovu zakona

BUJANOVAC, 10. decembar  2015. (Bujanovačke) – Posle  upozorenja Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), rukovodstvo opštine Bujanovac je iz dnevnog reda sednice SO u utorak povuklo predlog odluke o finansiranju direktnih TV prenosa sednica lokalnog parlamenta.

800x600_ODBORNICI-SO-BUJANOVACPredlog povučen posle intervencije NUNS-a (Foto: Južne vesti)

-Upozoravamo Vas i odbornike Skupštine opštine Bujanovac da bi donošenje takve odluke predstavljalo grubo kršenje Zakona o javno informisanju i medijima, Zakona o javnim nabavkama i drugih propisa koji se tiču raspolaganja javnim budžetskim sredstvima – stoji u pismu koje je pre pet dana NUNS uputio Nagipu Arifiju, predsedniku opštine Bujanovac.

Kako su Bujanovačke već pisale, zamisao rukovodstva opštine bila je da se izdvajanjem budžetskog novca za skupštinske TV prenose, bez javnog tendera, nastavi finansiranje TV Bujanovac, što je protivno slovu zakona.

Podsetimo da je TV Bujanovac ušla u proces privatizacije besplatnim prenosom vlasništva na zaposlene. Shodno tome, sve finansijske obaveze osnivača – Opštine Bujanovac, prema TV Bujanovac, prestale su da važe 31. oktobra 2015. godine.

U pismu koje je potpisao Svetozar Raković, generalni sekretar NUNS-a, predsednik opštine Bujuanovac Nagipu Arifiju je upozoren da su jedinice lokalne samouprave dužne da naručivanje i finansiranje javnih nabavki, realizuju isključivo u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, poštujući pri tom načela: efikasnosti i ekonomičnosti, obezbeđenja  konkurencije, transparentnosti postupka i jednakosti ponuđača.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *