Stojanča Arsić o zajedničkoj listi: Neka, mladi su

 

Arsić u Bujanovcu ima određene političke pozicije kojih se ni slučajno neće odreći. U ovom trenutku je najrealnije da on prihvati rezervnu varijantu, koja znači formiranje koalicije sa socijalistima Boška Anđelkovića i socijaldemokratama Bobana Pavlovića – kaže naš izvor izuzetno upućen u dešavanja

mitrovic-snsstojancaarsic

BUJANOVAC, 21. decembar  2015. (Bujanovačke, naslovna fotografija: novosti.rs) – Pročitao sam te izjave. Neka, mladi su ljudi. A do izbora ima vremena. Videćemo šta ćemo da radimo – jedina je reakcija Stojanče Arsića na izjavu Nenada Mitrovića da će umesto njega, na razgovore o ukrunjivanju srpske političke scene, pozvati Miodraga Milkovića.

Ove dve rečenice dr Arsića nagoveštavaju da Mitrovićevom izjavom i zvanično počinje pregrupisanje srpske političke scene u Bujanovcu, ali i pokazuju da su odnosi među njima dvojicom daleko od idealnih.

milkovic3-735x400

Na sledećim lokalnim izborima, koji će, po svemu sudeći, biti srpski referendum, ja očekujem od svih aktera koji na političkoj sceni pretenduju na pozicije, da povuku racionalne poteze koji će biti u interesu svih – kaže Milković

-Arsić u Bujanovcu ima određene političke pozicije kojih se ni slučajno neće odreći. U ovom trenutku je najrealnije da on prihvati rezervnu varijantu, koja znači formiranje koalicije sa socijalistima Boška Anđelkovića i socijaldemokratama Bobana Pavlovića – kaže naš izvor izuzetno upućen u dešavanja.

Milković i Arsić vode grupu građana koja je na poslednjim izborima od 11 srpskih mandata dobila pet. Mitrović je, opet, u nedavnoj izjavi za naš portal najavio da je ukrupnjivanje srpske političke scene jedini način za izborni uspeh.

Prema pouzdanim saznanjima Bujanovačkih, lokalni Srbi i dalje su daleko od jedinstvene odborničke liste na predstojećim lokalnim izborima, a posle Mitrovićeve izjave stvari su se dodatno (ne)očekivano isklomplikovale.

Na drugoj strani, treba imati u vidu da su bujanovački naprednjaci verovatno trenutno najjača politička opcija, kao uostalom u celoj Srbiji, i da će sa te pozicije svakako diktirati uslove.

Moja opcija je i dalje jedinstvena lista, tako da ja o drugoj opciji ne razmišljam. Na sledećim zborima nećemo se boriti za ovo ili ono srpsko pitanje. Na sledećim lokalnim izborima mi odlučujemo o opstanku Srba u Bujanovcu – kaže Matić

Dakle, umesto da se na izborima „biju“ za veći broj glasova, bujanovački politički lideri će da se „biju“ između sebe, za prevlast stranaka i lični uticaj pojedinaca.

ZatoMiodrag Milković poziva sve aktere na razumno i racionalno ponašanje, koje će biti „u interesu svih“.

-Na sledećim lokalnim izborima, koji će, po svemu sudeći, biti srpski referendum, ja očekujem od svih aktera koji na političkoj sceni pretenduju na pozicije, da povuku racionalne poteze koji će biti u interesu svih – kaže Milković.

On dodaje da bi svaka druga odluka bila u funkciji ličnih interesa pojedinaca i shodno iskustvima sa prethodnih izbora, morala bi da „miriše“ na korupciju.

-Ako se desi novo cepanje Srba, onda se taj čin više ne može zvati greškom, već namerom. U tom kontekstu ja mislim da bi takvo ponašanje pojedinaca bilo rezultat korupcije, sa kojom smo imali posla i na prethodnim izborima – upozorava Milković.

Ovakvim razvojem situacije u Bujanovcu, nezadovoljni su oni srpski lideri koji su se zalagali za jedinstvenu listu. Najnezadovoljniji je svakako Života Matić, predsednik OO PUPS, koji je do poslednjeg trenutka verovao da se svi rogovi mogu upakovati u jednu vreću.

-Moja opcija je i dalje jedinstvena lista, tako da ja o drugoj opciji ne razmišljam. Na sledećim zborima nećemo se boriti za ovo ili ono srpsko pitanje. Na sledećim lokalnim izborima mi odlučujemo o opstanku Srba u Bujanovcu. To se mora otvoreno, jasno i glasno reći – bez dlake na jeziku odgovara Matić.

Naš sagovornik u nastavku obrazlaže da su sledeći lokalni izbori u Bujanovcu poslednji ispit srpske zrelosti, trenutak otrežnjenja svih političkih lidera od kojih zavisi sudbina Srba i čin posle koga nema popravnog.

-Moramo se urazumiti. Moramo upotrebiti i poslednji atom snage da se složimo, da svi stanemo iza jedinstvene srpske iste. Ko tako ne misli, on će pred istorijom biti obeleže kao faktor podele i ovo malo Srba što nas je ostalo – kaže na kraju Života Matić, predsednik PUPS.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *