Završen projekat Žene u IT sektoru

U okviru projekta Građanskih inicijativa,  grupa od 15 devojaka iz Vranja, Bujanovca i Preševa je šest meseci pohađala obuku za izradu sajtova i lokalni aktivizam, usklađenu sa uslovima tržišta

 

BUJANOVAC, 25. decembar 2015 – Učesnicama programa YouthBuild „Zapošljavanje mladih žena u IT sektoru“, koji sprovode Gradjanske inicijative, u Bujanovcu su dodeljeni sertifikati o završenoj školi za izrdau web sajtova, kao i setrifikati o učešću u projektu.

Ekološko udruženje Bujanovac, koje je pobedilo na konkursu za izradu besplatnog web sajta, dobilo je besplatan portal, a podeljene su i zahvalnice svima koji su pomogli da se program sprovede: dekanu Ekonomskog fakulteta, direktoru Doma kulture, Opštini Bujanovac, i direktoru skole Sezai Surroi.

zene1zene2

U okviru projekta grupa od 15 devojaka iz Vranja, Bujanovca i Preševa je šest meseci pohađala obuku za izradu sajtova i lokalni aktivizam, usklađenu sa uslovima tržišta sa fokusom na psihosocijalno savetovanje, građanski aktivizam, treninge praktičnih veština, razvoj preduzetničkih veština i razvoj liderstva, i na taj način dobila praktična znanja i veštine koje će im pomoći da lakše dođu do zaposlenja.

Nakon završene obuke učesnice su organizovale lokalne akcije na kojima su promovisale veštine stečene tokom obuka o lokalnom razvoju i učešću mladih u procesu donošenja odluka, sa naglaskom na promociju zapošljavanja i pravima žena. Kroz volonterske akcije, učesnice su pružale podršku lokalnim orgarizacijama civinog društva i institucijama kroz angažman na unapređenju njihovih veb prezentacija.

Program,, YouthBuild-a „Zapošljavanje mladih žena u IT sektoru“ sprovele su “ Građanske Inicijative „, a finnnsiralo Ministarstvo omladine i sporta.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *