Badnje veče: Ni kiša nam ne može ništa (Foto)

Zbog kijameta ove godine nije bilo masovne berbe badnjaka iznad Žuželjice, ali je zato bilo veselo na trgu, isred Doma kulture, gde se generacije Bujanovčana godinama unazad okupljaju da proslave ovaj dan

image1image4

BUJANOVAC, 6. januar 2016. – Ni kiša, lapavica i „pasje vreme“ koje više priliči novembru, nisu sprečili nekoliko stotina uglavnom mladih Bujanovčana da uz trubače tradicionalno proslave Badnje veče u centru grada.

Zbog kijameta ove godine nije bilo masovne berbe badnjaka iznad Žuželjice, ali je zato bilo veselo na trgu, isred Doma kulture, gde se generacije Bujanovčana godinama unazad okupljaju da proslave ovaj dan.

image5image10

-Ni kiša ne može da nas spreči, ma neka padaju i bombe, ali mi smo tu – zajednički je usklik mladih sa kojima smo razgovarali.

Uz podrazumevajuću žestinu, koja je deo folklora, prilično i bez ikakvih incidenata, slavlje u centru tradicionalna je uvertira u porodičnu večeru i iščekivanje „kod koga će se padne para“.

Ali, bez obzira kome se večeras zalomi, Bujanovačke svim svojim čitaocima i svima koji slave večeras Badnje veče i sutra Božić, žele da praznike provedu u sreći i da nam svima godina pred nama bude uspešna i berićetna. ŽIVELI!!!

image8image7

b 2b




One thought on “Badnje veče: Ni kiša nam ne može ništa (Foto)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *