Šalja i Sadiku u Bujanovcu: Ozvaničena saradnja sa dve opštine

Obostrano korisna saradnja je i do sada postajala. Ovim memorandumom smo je podigli na institucionalni nivo, precizirali oblasti saradnje i njene nosioce sa kosovske strane – rekao je Šalja, koji je ujedno i ministar omladine i sporta

BUJANOVAC, 09. januar  2016. (Bujanovačke, naslovna fotografija Titulli.com) – Kujtim Šalja, potpredsednik Vlade Kosova i Valjdet Sadiku, šef Kancelarije Kosova u Beogradu, boravili su u Bujanovcu i Preševu gde su potpisali memorandum o saradnji Vlade Kosova sa ovim opštinama na projektima koje će, kako je rečeno, finansirati zvanična Priština.

Kujtim ShalaValdet Sadiku

Šalja i Sadiku: Saradnja podignuta na institucionalni nivo

Šalja i Sadiku su se prvo sastali sa predsednicima opština Preševo i Bujuanovac, Ragmijem Mustafom i Nagipom Arifijem, Jonuzom Muslijuem, predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca i narodnim poslanicima Rizom i Šaipom Kamberijem.

-Obostrano korisna saradnja je i do sada postajala. Ovim memorandumom smo je podigli na institucionalni nivo, precizirali oblasti saradnje i njene nosioce sa kosovske strane – rekao je Šalja, koji je ujedno i ministar omladine i sporta.

-Za Albance Preševske doline memorandum je veoma značaj jer se njime preciziraju stepen i obim brige kosovskih institucija za naše probleme ovde – rekao je Nagip Arifi.

Jonuz Musliu ocenio je da ova poseta i potpisan memorandum pokazuju da „Albanci Preševske doline nisu sami“.

-Ovo je značajan događaj za sve Albence Preševske doline. Ovim činom smo dobili garancije iz Prištine da će Albanci u Srbiji imati najmanje onoliko koliko imaju i Srbi na Kosovu – rekao je Musliu.

On je dodao da je u razgovoru sa Šaljom i Sadikuom postignuta saglasnost da sličan sporazum u najskorije vreme potpišu predstavnici Vlade Kosova i Nacionalnog saveta Albanaca.

Na kraju posete visoki gosti iz Prištine sa narodnim poslanicima Rizim Halimijem i Šaipom Kanmberijem, razgovarali su uglavnom o problemima sa kojima se u svakodnevnom životu susreću Albanci Preševske doline.

 




One thought on “Šalja i Sadiku u Bujanovcu: Ozvaničena saradnja sa dve opštine

  1. Pera

    Dobro je dok se pare u Bujanovac slivaju sa bilo koje strane…Međutim, ovde je sveprisutna zamena teza, tj. Albanci se porede sa Srbima na Kosovu, umesto da se porede sa Srbima u Albaniji, koji su potpuno obespravljeni, nigde nije prisutna dvojezičnost, nemaju svoje škole, islamizovani su i mnogi su i asimilizovani. Valjda je Albancima matična zemlja Albanija, te bi možda i državni organi trebalo da ispitaju i zakonitost svega ovoga?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *