Sumnja na čedomorstvo u Biljači

Policija u Bujanovcu je 11. januara obavestila tužilaštvo da je u Biljači pronađen raskomadani leš novorođenčeta. Najverovatnije je da su leš bebe raskomadali psi lutalice. Naložena je obdukcija leša i DNK veštačenje zbog pronalaženja bioloških tragova – istakla je Leposava Jovčić

BILJAČA, BUJANOVAC, 18. januar 2016. (Izvor Blic, OK Radio) – Ispred O.Š. „Desanka Maksimović“ u Biljači, kod Bujanovca, meštani su prošle nedelje su pronašli mrtvu bebu

Prema pisanju Blica, sumnja se da je bebu rodila DŽ. R. (17) izBiljače, protiv koje će Više javno tužilaštvo u Vranjupodneti krivičnu prijavu zbog ubistva deteta pri porođaju.

Još sam pod utiskom jezivog prizora. Neko je prijavio slučaj policiji, koja je ubrzo stigla na mesto tragičnog događaja – rekao je za Blic meštanin Zoran Ristić.

Portparol Policijske uprave u Vranju Goran Jovčić ističe da će protiv nepoznatog počinioca biti podneta prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistva deteta pri porođaju.

Jovčić je rekao da su na uviđaju u Biljači bili predstavnici policije, nadležnog Osnovnog javnog tužilaštvalekari. U vranjskoj policiji nisu saopštili ime i prezime osobe osumnjičene za čedomorstvo.

Prema nezvaničnim podacima, osumnjičena porodilja je u prisustvu roditelja bila podvrgnuta ginekološkom pregledu u Zdravstvenom centru u Vranju.

Leposava Jovčić, portparolkaVišeg javnog tužilaštva u Vranju, potvrdila je za „Blic“ da je u toku predistražni postupak.

Policija u Bujanovcu je 11. januara obavestila tužilaštvo da je u Biljači pronađen raskomadani leš novorođenčeta. Najverovatnije je da su leš bebe raskomadali psi lutalice. Naložena je obdukcija leša i DNK veštačenje zbog pronalaženja bioloških tragova – istakla je Leposava Jovčić.

Socijalni radnik Amet Arifi rekao je da je sproveo naredbu zamenika tužioca iz Bujanovca da Centar za socijalni rad organizuje sahranu novorođenčeta. U dogovoru sa predsednikom Mesne zajednice Biljača, sahrana je 12. januara obavljena na seoskom groblju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *