Kamberi: Izbori su nepotrebni, ne znam da li ćemo učestvovati

Najveći problem predstavlja prikupljanje potpisa za listu – kaže poslanik Kamberi

BUJANOVAC, 19. januar 2016. (Politika, Bujanovačke) – Šaip Kamberi, narodni poslanik i funkcioner Partije za demokratsko delovanje (PDD), rekao je da će stranka u narednih nekoliko dana odlučiti da li će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, kao i o mogućem zajedničkom nastupu sa drugim albanskim strankama.

-Mislim da je bilo nepotrebno da se sazovu vanredni parlamentarni izbori jer još nema dve godine od početka ovog mandata. Za učešće na parlamentarnim izborima imaćemo stari problem, a to je da stranke manjina nastupaju pod istim uslovima kao velike stranke – moraju da prikupe po 10.000 potpisa za podršku liste, što je za nas zaista teško – kazao je Kamberi za Politiku.

To, prema njegovim rečima, u praksi znači da albanska partija koja želi da učestvuje na parlamentarnim izborima mora u dve opštine, Bujanovcu i Preševu, da prikupi po 5.000 potpisa, dok u isto vreme velike stranke prikupljaju prosečno 100 potpisa po opštini.

Na poslednjim parlamentarnim izborima, od albanskih partija na jugu Srbije učestvovala je samo Partija za demokratsko delovanje, čiji je lider Riza Haljimi, dok su ostale albanske partije odlučile da parlamentarne izbore bojkotuju pošto nije bio postignut dogovor o zajedničkom nastupu.

U aktuelnom sazivu Skupštine Srbije Albance iz Bujanovca, Preševa i Medvedje zastupaju poslanici Riza Haljimi i Šaip Kamberi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *