KOMS finansira lokalne akcije za bezbednost mladih

Na sajtu KOMS piše da pravo učešća imaju mladi od 15 do 30 godina starosti, mogu da se prijave udruženja mladih, udruženja za mlade i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački i studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih

BUJANOVAC, 26. jaanuar 2016. – Bujanovac je jedan od 12 gradova u kojima je Radno telo za bezbednost mladih Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) raspisalo konkurs za finansiranje lokalnih inicijativa za poboljšanje bezbednosti mladih i podizanje bezbednosne kulture mladih.

Na sajtu KOMS piše da pravo učešća imaju mladi od 15 do 30 godina starosti, mogu da se prijave udruženja mladih, udruženja za mlade i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački i studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih.

Osim mladih Bujanovčana, na konkurs se mogu javiti i mladi sa teritorije  Vrbasa, Sombora, Subotice, Novog Sada, Beograda, Bujanovca, Vranja, Leskovca, Loznice, Novog Pazara, Surdulice i Užica.

 Projekti kojima se konkuriše treba da se bave jednom od šest tema: vanredne situacije, ekološka bezbednost, zdravstvena bezbednost, nasilje, bezbednost u saobraćaju i  na internetu, a aktivnosti se sprovode od 6. februara do 6. marta 2016. godine.

Svi troškovi odobrenih lokalnih inicijativa biće plaćani preko računa Krovne organizacije mladih Srbije, direktno pružaocima usluga. Vrednost jedne lokalne inicijative može iznositi do 90.000,00 dinara. Konkurs se sprovodi u okviru projekta „Podmlađivanje! – Nove ideje mladih za bolji položaj mladih“, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *