Bosilegrad: Građani blokirali ulaz u grad

Verujemo da to nije naredba vlasti iz Beograda,  već da to namerno čini neko odavde kako bi blokirao život u Bosilegradu. Osim kućice, sve drugo što pripada pumpi vlasništvo je opštine, te  je odluka o zatvaranju pumpe nezakonita – kaže Zaharijev

BOSILEGRAD, 3. februar 2016 – Ukoliko se sprovede nezakonita sudska odluka i Bosilegrad ostane bez jedine benzinske pumpe, grad će biti paralizovan jer ni bolnica, ni javna preduzeća niti bilo ko drugi neće imati gde da natoči- kaže Vladimir Zaharijev, predsednik ove opštine.

-Verujemo da to nije naredba vlasti iz Beograda,  već da to namerno čini neko odavde kako bi blokirao život u Bosilegradu. Osim kućice, sve drugo što pripada pumpi vlasništvo je opštine, te  je odluka o zatvaranju pumpe nezakonita.

bosilegrad snsOkupljanje članova SNS ispred stranke

Bosilegrad je od jutros u opsadnom stanju. Kako je saopštio Biro za informisanje MUP-a Srbije, u ovo mesto upućeno je nekoliko autobusa policije zbog najavljenog održavanja nekoliko političkih skupova.

U toku dana protiv opštinske vlasti protesovalo je pedesetak članova SNS, da bi se zatim ispred optine okuplo nekoliko stotina pristalica Vladimira Zaharijeva.

U Bosilegradu odavno traje spor oko jedine benzinske stanice u gradu između lokalne samouprave i Stefana Kostova, preduzetnika i člana SNS, koja u skupštini ima dva od 31 odbornika, koji su 2012. izabrani sa drugih lista ali su se nedavno priključili naprednjacima. Inače, Zaharijev, kao kadar DSS i sada, kao lider Grupe građana „To smo mi“, na svim dosadašnjim izborima dobija ubedljivu podršku građana.

Prema dokumentaciji u koju smo imali uvid, pumpa je na ulazu u varoš otvorena početkom sedamdesetih: opština je dala zemljište, Autotransportno preduzeće (ATP) baraku za prodavnicu a zagrebačka INA sve ostalo. Raspadom Jugoslavije, INU preuzima Beopetrol, koji kasnije kupuje Lukoil.

Ova kompanija 2005. pumpu kao donaciju ustupa lokalnoj samoupravi, a ova dalje NIS-u, odnosno ruskom Gaspromu, o čemu postoji ugovor. Pored stare barake postavlja se, sa svim dozvolama, nova, a opština, građani i sve javne ustanove i institucije počinju da se ovde snabdevaju gorivom, mnogi od njih na osnovu ugovora.

U međuvremenu ATP odlazi u likvidaciju a banka poverilac rasprodaje njegovu imovinu, između ostalog i staru kućicu na pumpi. Nju preko suda kupuje Kostov za 879.360 dinara. Dakle, samo kućicu, a ne i pumpu .

Sudija iz bosilegradske sudske jedinice u sredu je doneo privremenu meru da se sruši objekat sa elektrovodovima koji od nove kućice vode do tankova. To nije učinjeno, ali je isečena struja. I dok se Zaharijev sa sardnicima upinje da objasni kako je pravda na strani opštine, građani blokiraju put jer po gorivo moraju ili u Bugarsku ili u Surdulicu, koja im je na 70 kilometara.

Kostov u izjavi za RTS nije želeo da komentariše pitanje vlasništva, samo je rekao da je „vlast u Bosilegradu korumpirana“. Na drugoj strani, predstavnici vlasti sa kojima smo razgovarali pitaju se kako je Kostov za nekoliko godina uspeo da stekne veliki kapital.

Prema poslednjim informacijama, struja na pumpi bi trebalo da bude uključena do kraja dana

 

 




2 thoughts on “Bosilegrad: Građani blokirali ulaz u grad

  1. Stančev

    Ajde lopove jedan, ne napušavaj ljude! Ljudi su bili, uzeli izjave i videli i slikali. SVe što pokušavate da uradite je klasična pljačka. Opljačkali ste sve što je moglo, od „Čaraparu“, preko „Lukaru“, uništili ste ATP Bosilegrad i ugasili jedino autoprevozničko preduzeće u gradu, iz koga je dnevno polazilo po nekoliko autobusa prema, Nišu i Beogradu, nekoliko prema Vranju i Skoplju,… Sve ste opljačkali i uništili. Kude si zapečalil pare i za Kodal i za benzinsku pumpu čak!

    Sram te bilo da te bude! I ovaj Zaharijev nije cvećka, ali je za vas svetac!

    Reply
  2. Stojancov Nikola

    Draga gospodo iz Bujanovacke novine!
    ja se pitam zastk pre nego da objavite ove neistine zasto neko od vaseh lista ne dođe u Bosilegrad i da se radpita ,dali stvarno postoji potpuno legalna benzinska stanica sa svim vrstama tecnih goriva, kao i gasa i da inda pisete i da obavesravate javnost o tome dali taj neko prica istinu ili laže.
    Ovako draga moja gospodo, ja cu sad da presavijem papir pa da vas utuzim ,jer meni kao vlasniku benzinske pumpe DUKOIL ste naneli ogromne stete .Za sve vase informacije i eventualne dogovore u vezi svega ovoga sto se desava mozete da mi se obratite na mon rmail koji cu da ostavim malo kasnije u rubrici ili na moj tel Vlasnik preduzeca KODAL DOO I benzinske stanice DUKOIL-A BOSILEGRAD

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *