Musliju nepoželjan u SAD

Nemam tu informaciju. Imamdobre kontakte saambasadama SAD u Beogradu i Prištini. Nemam nikakav spor, ne znam zašto bih bio nepoželjan kada se bavim politikom – rekao je Musliu

BUJANOVAC, 11. februar 2016. – Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, našao se na „crnoj listi“ američkog Stejt departmenta – piše današnji Blic.

Prema istom izvoru, Musliju, koji je i predsednik lokalnog parlamenta u Bujanovcu, jedini je političar iz Srbije koga je američka administracija ove godine proglasila nepoželjnom osobom na svom tlu.

Blic objašnjava da je „crna lista“ dokument o nepoželjnim osobama, za koje američka administracija veruje da podržavaju nasilje i terorizam, koja je ažurirana i objavljena pre nedelju dana.
Nemam tu informaciju. Imamdobre kontakte saambasadama SAD u Beogradu i Prištini. Nemam nikakav spor, ne znam zašto bih bio nepoželjan kada se bavim politikom – rekao je Musliu za „Blic“.

Pokret za demokratski progres (PDP), stranka čiji je Musliju lider, nalazi se u vladajućoj koaliciji u Bujanovcu zajedno sa Demokratskom partijom i savezom od 11 odbornika nekoliko srpskih stranaka.

Tokom oružanih sukoba na jugu Srbije 2000-2001. godine, bio je politički komesar OVPMB, oružane formacije pobunjenih Albanaca koja se sukobila sa državnim snagama bezbednosti. Nakon sukoba formirao je PDP koja mahom okuplja bivše pripadnike OVPMB




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *