Još jedna srpska lista: Dogovor JS, SPS i SPO- Pokret za jug

Lukić kaže da je ova koalicija nastala pošto nije prihvaćen njegov predlog da u vrhu zajedničke srpske liste svaka partija dobije po jedno odborničko mesto
brane lukic

Dogovor je konačan: Lukić (foto: facebook)

BUJANOVAC, 29. februar 2016. – Srbi će na sledećim izborima moći da glasaju za još jednu srpsku listu pošto su dogovor o koaliciji danas postigli lokalni lideri Jedinstvene Srbije (JS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpskog pokreta obnove (SPO)- Pokkret za jug – Branislav Lukić, Božidar Anđelković i Nenad Tasić – prenela je TV Info puls.

Lukić je za ovu TV rekao da nije prošao njegov predlog po kome bi svaka stranka dobila po jedno odborničko mesto u vrhu liste, a da se posle raspored izvrši prema snazi stranaka, što je i povod za stvaranje novog predizbornog saveza.

To je, kako je kazao Lukić, rezultiralo dogovorom sa SPS i SPO, koji je konačan, a prema njegovim rečima očekuje se da koaliciji pristupe još tri do četiri stranke.

Kako su Bujanovačke već pisale, iz razgovora oko jedinstvene srpske liste u kojima se kao stožer nametnula SNS, već su istupili Stojanča Arsić i SDS, nezadovoljni predlogom naprednjaka da im pripadnu dva, odnosno jedan madat na listi.

SPS je takođe prošle nedelje najavio takvu mogućnost, koja se obistinila posle sklapanja dogovora sa JS i SPO.

U aktuelnom sazivu parlamenta, koji broji svoje poslednje dane, sve srpske stranke ukupno imaju 11 mandata i na vlasti su sa albansim partijama DP i PDP.




5 thoughts on “Još jedna srpska lista: Dogovor JS, SPS i SPO- Pokret za jug

  1. Zoran Trajkovic

    To ti je citati knjigu po drugi put a unapred znati kraj.Nema sanse da predju cenzus…………….

    Reply
  2. Golubar

    Boze, kad vidim ovako nesto ne mogu a da se ne setim 2012-te. Isti ovaj Lukic je prodao oko 500 glasa Siptarima, pa zar mu to nije bilo dovoljno?? Sad mu se pridruzio ni manje ni vise nego Bosko Djela koji je pri pravljenju prethodne koalicije prvo pitao gde je najveca plata pa onda trazio da bude predsednik skupstine. A za Tasu sta reci. Covek ocigledno ima komplekse vise vrednosti i opet mesa MZ sa lokalnim izborima. Gospodo ya vas je cenzus misaona imenica, narod nije lud da baca glasove koji ce posle preci Nagipu i ostalima!

    Reply
  3. dusansilni

    nije njima vazan cenzuz njima je vazno da ih Nagip i Stojanca posle izbora dobro plate za svoj neuspeh i za prodaju glasova!!! SRAMOTA STA RADE pojedinci umesto da cuvaju golubove i primaju penziju oni iseljavalju i to malo srba sto je ostalo PRODANE DUSE

    Reply
  4. Alavi pandur

    Jaoo al ce ovi da tresnu na izborima, to sto nece da predju census ne bi bilo toliko strasno koliko je strasno sto ce njihovi glasovi biti preneti albancima….Zar vec nismo jednom gledali ovaj film??

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *