Zaplenjeno preko 10 kg marihuane kod Bujanovca (Foto)

Gotovo 11 kilograma marihuane bilo je sakriveno u specijalnim bunkerima u pragovima automobila albanskih registarskih oznaka
uocene nepravilnosti na skeneru

Nepravilnosti uočene na skeneru (foto: Uprava carina)

BUJANOVAC, 18. mart 2016 – Gotovo 11 kilograma marihuane zaplenjeno je na autoputu kod Bujanovca u automobilu marke „smart“ albanskih registarskih oznaka. Droga je bila sakrivena u specijalnim bunkerima u pragovima kola – saopštila je Uprava carina.

paketi zaplenjene marihuane

Paketi zaplenjene marihuane (foto: Uprava carine)

Droga je zaplenjena u sredu zahvaljujući saradnji carinika na prelazu, mobilnih carinskih timova specijalizovanih za suzbijanje krijumčarenja i saobraćajne policije, kada je uspešno zaustavljena grupa albanskih državljana koja je pokušala da prenese marihuanu iz Albanije do Češke.

Automobilom je, navodi Uprava carina, upravljao muškarac, a sa njim su u kolima bile i dve saputnice, pa su svo troje, zajedno sa drogom i automobilom kojim su pokušali krijumčarenje, predati u dalju nadležnost policiji

Carinici danas imaju pravo da robu kontrolišu kako na graničnom prelazu, tako i u dubini teritorije, što znači da krijumčar ne može biti siguran da je uspešno realizovao svoju nameru, ako je uspeo da pređe granicu. Nakon što su carinici na prelazu Preševo došli do informacije da postoji mogućnost da se u automobilu „smart“ albanskih registarskih oznaka, koje je već prošlo prelaz, kriju narkotici, obavestili su kolege iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji su potražili asistenciju saobraćajne policije – kaže se u saopštenju.

mesto gde je bila sakrivena droga

Mesto gde je bila sakrivena droga (foto: Uprava carine)

prostor u pragovima vozila gde je pronadjena marihuana

Carinici danas imaju pravo da robu kontrolišu kako na graničnom prelazu, tako i u dubini teritorije, što znači da krijumčar ne može biti siguran da je uspešno realizovao svoju nameru, ako je uspeo da pređe granicu

Saobraćajna patrola je zaustavila automobil na autoputu E-75 kod Bujanovca, nakon čega su carinici i policajci sproveli vozilo do graničnog prelaza Preševo, gde je izvršen detaljan pregled mobilnim skenerom.

Slika sa skenera je ukazivala na nepravilnosti u pragovima automobila na obe strane. Njihovom demontažom otkriveno je da se tu nalaze specijalno napravljeni bunkeri i da se u svakom krilo po pet paketa oblepljenih braon selotejp trakom.

„Iz tih, za krijumčarenje namenjenih, prostora izvađeno je ukupno deset paketa marihuane, težine 10,7 kilograma“ – stoji u saopštenju.

Automobilom je, navodi Uprava carina, upravljao muškarac, a sa njim su u kolima bile i dve saputnice, pa su svo troje, zajedno sa drogom i automobilom kojim su pokušali krijumčarenje, predati u dalju nadležnost policiji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *