„Godina preduzetništva“ i u Bujanovcu

Zafirović je naglasio da je država ovu godinu proglasila godinom preduzetništva, što je, kako je rekao, velika šansa za pre svega mlade koji na ovaj način mogu da dođu do posla

BUJANOVAC, 11. april 2016. – Projekat Godina preduzetništva, u organizaciji Pčinjskog upravnog okruga u saradnji sa Ministarstvom privrede, Regionalnom privrednom komorom i Biznis inkubator centrom, predstavljen je danas u prepunoj „maloj sali“ bujanovačkog Doma kulture.

Detalje programa pojasnio je Nemanja Gligorijević iz Regionalne privredne komore koji je predstavio karakteristike uspešnog poslovanja i načine na koji budući preduzetnici mogu da ostvare svoje ciljeve, naglasivši da je Bujanovac grad male privrede

Nenad Zafirović, direktor Bivode, rekao je za Bujanovačke pre početka skupa da je država ove godine predvidela 16 milijardi dinara za one koji planiraju i žele da pokrenu sopstveni biznis:

-Suština projekta je da potencijalnim privrednicima objasnimo kako da dođu do subvencija koje je država opredelila za ovu godinu-kazao je Zafirović.

IMG_3094

Prezentacija je održana pred prepunom salom

Skup je otvorio Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora kompanije Jumko, koji je okupljenima predstavio osnovne tačke projekta čiji je cilj upoznavanje privrednika i potencijalnih privrednika o mogućnostima kreditranja i subvencija koje nude institucije Republike Srbije, Evropske unije i banke.

Zafirović je naglasio da je država ovu godinu proglasila godinom preduzetništva, što je, kako je rekao, velika šansa za pre svega mlade koji na ovaj način mogu da dođu do posla.

Detalje programa pojasnio je Nemanja Gligorijević iz Regionalne privredne komore koji je predstavio karakteristike uspešnog poslovanja i načine na koji budući preduzetnici mogu da ostvare svoje ciljeve, naglasivši da je Bujanovac grad male privrede.

Jedna od ideja Godine preduzetništva je da stvori poseban mehanizam da deo obezbeđenih sredstava dobiju i oni koji imaju ideju za profitabilan biznis i čija je osnovna garancija za uspeh posla u samom kvalitetu ideje i plana koji imaju, a ne u dramatično strogo postavljenim uslovima i obezbeđenjima.

Detalje o projektu i o tome na koji način se može doći do novca za pokretanje biznisa, možete da pogledate na sajtu http://godinapreduzetnistva.rs/

 

 




One thought on “„Godina preduzetništva“ i u Bujanovcu

  1. pera

    Bezočna uzurpacija budžetskih para , Bane dr. Popović angažuje svog sestrića Nemanju da drži „predavanje“ a ljudi iz državnih firmi po radnoj obavezi popunjavaju salu do poslednjeg mesta

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *