Ekskluzivno: Srpskim strankama 15 do 16 mandata, PDD i SNS vode

Istraživanje, koje je sprovedeno na 1080 punelitnih građana opštine po narudžbini jedne od stranaka koje učestvuju na izborima, pokazuje da su PDD i koalicija oko SNS trenutno najbolje pozicionirani kod birača

BUJANOVAC, 18. april 2016.Partija za demokratsko delovanje (PDD) trebalo bi da dobije 12 odborničkih mandata, a koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS) 8 na lokalnim izborima u Bujanovcu 24. aprila – pokazuju istraživanja koja je tokom ovog i prošlog meseca sprovela lokalna TV Spektri.

Ove dve grupacije, prema ovom istraživanju, biće pojedinačno najjače u budućem sazivu lokalnog parlamenta koje ima 41 mesto.

-Sproveli smo tri telefonske ankete na uzorku od 1.080 punoletnih građana opštine, po svim pravilima koja važe za ovakva istraživanja – kaže za naš portal Nedžat Behljulji, vlasnik ove televizije.

behljulji

Istraživanje urađeno prema svim pravilima ovog posla: Behljulji

-Istraživanje je rađeno po narudžbini jedne od stranaka koja učestvuje na izborima – precizira Behljulji.

Prema ovom istraživanju, Demokratska partija (DP) predsednika opštine Nagipa Arifija, osvojila bi 8 ili 9 mandata, Pokret za demokratski progres (PDP) Jonuza Muslijua, predsednika Skupštine 5 ili 6, dok bi koalicija koju predvodi Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine, prema istraživanju osvojila 3 ili 4 odborničkih mesta.

Koalicija okupljena oko SNS bi, objašnjava Behljulji, osvojila polovinu od ukupnih mandata srpskih stranaka.

Ostale dve srpske liste – DS i koalicija JS, SPS i SPO-Nenad Tasić Tasa, mogle bi da osvoje još 4 mandata prema istraživanju TV Spektri.

-Tendencija i razlika u odnosu na izbore 2012. je da DP opada popularnost a da PDD raste. Takođe, porasla je i popularnost SNS među srpskim biračkim telom – kaže Behljulji.

On objašnjava da trenutno neopredeljeni glasači imaju potencijal za dva odbornička mesta.

Na izborima 2012. DP osvojila je 12 mandata, PDD 9, PDP 6, GG Stojanča Arsić, Miodrag Milković 5, kolaicija DS, SPS, SDPS i GG 4, DUA 3, SNS-NSS 2. Cenzus nisu prešle SRS, JS i DSS.

Vlast, čija je okosnica Arifijeva DP, činile su i sve srpske stranke koje su prešle cenzus, a kasnije im se priključio PDP.

Na ovim izborima za deset izbornih lista glasaće 42.288 upisanih birača.

Sto se srpskih stranaka tiče, najveća promena je u tome što je Miodrag Milković napustio GG sa Stojančom Arsićem, koji sada na izbore ide sa SDS, dok je Milković osnovao odbor Ujedinjene seljačke stranke i priključio se savezu koji predvodi SNS.

Behljulji nije želeo da prognozira koje bi stranke mogle da naprave buduću vlast.

Bujanovačke su pisale da postoji mogućnost, što nam je potvrđeno iz više odlično upućenih izvora, da vlast formiraju PDD i koalicija oko SNS.

 




2 thoughts on “Ekskluzivno: Srpskim strankama 15 do 16 mandata, PDD i SNS vode

  1. Трансфер станица - ЋОРКА

    Боље да га финансирају домаћи српски привредници, него „они други“…
    Боље и овако него да га финансира „реновирање Дома културе у Кленику“…
    Све је боље од Чеде и Чанка…

    Reply
  2. Dejan

    „po narudžbini jedne od partija koja učestvuje na lokalnim izborima“, haha, zna se ko finansira ovaj portal, pa pise ono što odgovara finansijerima iz bi vode i veterinarske stanice našim parama, džaba sve gospodo, bliži se 24. pa će narod reći svoje.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *