Tončev: Opasnost, Zelja stigao u Surdulicu

Ovo nije prvi put da Zoran Milojević Zelja seje strah kod građana Srbije. Gde god se u izbornoj kampanji ili u danu za glasanje pojavivao gospodin Zelja, tu je bilo nasilja, provokacije i prinudnog sprovođenje građana do biračkog mesta. Sada je postalo očigledno koliko je za Srpsku naprednu stranku i za premijera Aleksanra Vučića važan izborni rezultat u Surdulici

SURDULICA, BUJANOVAC, 23. april 2016. – Obaveštavam Vas da je u petak, 22. aprila, u izbornoj tišini i dva dana uoči održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora, u Surdulicu stigao čuveni Zoran Milojević Zelja. To je veoma opasan čovek koji nema nikakve veze sa Surdulicom, ali zajedno sa funkcionerom SNS i državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Draganom Stevanovićem Bosketom seje strah na ulicima naše opštine – stoji u saopštenju za javnost koje je potpisao Novica Tončev, narodni poslanik SPS i šef te stranke u Surdulici.

Tončev, koji je član predsedništva SPS ovo pismo je uputio i posmatračkoji misiji Oebsa u Republici Srbiji, ambasadoru Evropske delegacije, amabasadoru Republike Bugarske i ambasadoru SAD u Beogradu.

Pismo Novice Tončeva prenosimo u celosti:
Ovo nije prvi put da Zoran Milojević Zelja seje strah kod građana Srbije. Gde god se u izbornoj kampanji ili u danu za glasanje pojavivao gospodin Zelja, tu je bilo nasilja, provokacije i prinudnog sprovođenje građana do biračkog mesta.
Sada je postalo očigledno koliko je za Srpsku naprednu stranku i za premijera Aleksanra Vučića važan izborni rezultat u Surdulici.
Surdulica je multietnična sredina u kojoj miran suživot vode Srbi, Bugari i Romi i slanje batinaša iz Beograda da zavedu teror u ovoj opštini je nedopustiv.
Moja dužnost je da unapred upozorim da je u Beogradu napravljen scenario da se u nedelju u Surdulici napravi haos za koji ću ja ili neko od moji saradnika i članova SPS biti optužen. Upravo zato je gospodin Zelja dva dana pred izbore doputovao u Surdulicu, ne kao turista, nego kao šef specijalnih batinaških odreda SNS.
Smatram da odgovornost za svaku provokaciju, pretnju i nasilje koje je u isplanirano i predviđeno za nedelju u Surdulici unapred treba da preuzme lično predsednik SNS Aleksandar Vučić.
Ukoliko se u nedelju bilo šta dogodi mojim saradnicima iz SPS i članovima moje prodice, za to su odgovorani premijer Vučić i njegov izaslanik Zelja.
Građani Surdulice su sposobni da po sopstvenom izboru, bez prinude, pretnji i batina glasaju za koga žele i zato apelujem na Vas da 24. aprila, u danu kada se održavaju izbori, pojačanu pažnju usmerite na dešavanja u opštini Surdulica.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *