Preševo: Šćiprem Ahmeti predsednik opštine

Arifi je za samo godinu dana, pošto je novac zarađen u Nemačkoj uložio, kako je rekao, u politiku, najveći dobitnik nedeljnih izbora

PREŠEVO, BUJANOVAC, 26. april 2016. – U Preševu je na pomolu prava postizborna bura. Ragmi Mustafa i njegova Demokratska partija Albanaca (DPA) silaze s vlasti na kojoj se nalaze od 2008.

Prema pisanju albanskih medija iz Preševa, sporazum o formiranju zajedničke vlasti potpisali su Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija i Alternativa za promene, koje zajedno imaju 21 odbornički mandat u parlamentu sa 31 mestom.

I dok se o PDD godtovo sve zna, Šćiprem Arifi koji vodi Alternativu, iako nepoznat širom javnosti, može se smatrati pravim pobednikom izbora jer u sporazumu piše da će biti novi predsednik opštine umesto Mustafe.

Predsednica Skupštine biće Ardita Hasani iz PDD.

Šćiprim Arifi iz Preševa, rođen je u Nemačkoj 1976, i za godinu dana političkog rada uspeo je da postane najverovatniji prvi čovek komune

Kada je sa roditeljima, nemačkim penzionerima, došao pre godinu dana u Preševo, i rešio da pare zarađene u Nemačkoj „investira u politiku“, mnogi su bili skeptični. Ovaj diplomirani ekonomista, koji i dalje ima transportnu firmu u Nemačkoj, demantovao je sve.

Na izborima je osvojio 11 mandara, jedan više od PDD, sa kojim će u vlast, i tri manje od DPA, koja ide u opoziciju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *