„Partizani“ traže albansku većinu na vlasti

Iako malo verovatna, postoji mogućnost da pod pritiscima raznih interesnih grupa albanske stranke same formiraju vlast

BUJANOVAC, 5. maj 2016. – Ratni veterani OVPMB, verske zajednice, Mirovna veća, interesne grupe iz Prištine i Tirane žele da albanske stranke same formiraju vlast u Bujanovcu posle lokalnih izbora 24. aprila – kažu za Bujanovačke odlično obavešteni izvori.

Bujanovačke su ranije objavile da je gotovo napravljena koalicija bloka okupljenog oko SNS, Partije za demokratsko delovanje (PDD) i Pokreta za demokratski progres (PDP) Jonuza Muslijua (O ČEMU MOŽETE ČITATI OVDE), ali se sada, prema rečima naših sagovornika, pojavila mogućnost da tri partije koje okupljaju Albance (PDD, DP i PDP), i pored međusobnih antagonizama, sa ukupno 26 odbornika same formiraju vlast.

(na ovom linku možete videti zvanično saopštenje Udruženja veterana OVPMB: http://bujanoci.net/ovl-e-ucpmb-se-fton-partit-shqiptare-te-unifikohen/#prettyPhoto)

-Postoje pritisci sa raznih strana, pre svega od veterana OVPMB i raznih interesnih grupa iz Preševske doline i sa Kosova, da albanske stranke naprave vlast u Bujanovcu. Međutim, postoji tu nekoliko prepreka- kaže naš sagovornik.

Pre svega, tu je međunarodna zajednica koja ne bi gledala blagonaklono na monoetničku vlast. Drugo, navodi naš izvor blizak jednoj od albanskih stranaka, i albanski političari uviđaju realnost da je nacionalizam sa bilo koje strane je stvar prošlosti, kao i da je u njihovom interesu da sarađuju sa državom, preciznije u ovom slučaju sa SNS.

-Na potezu su sada ljudi iz SNS – kaže naš sagovornik.

Bujanovačke su pokušale danas da dođu do komentara na ovu vest od lokalnih političkih lidera, ali se oni nisu javljali na naše pozive.

Koje partije su u ušle u parlament i koliko će imati odbornika, pročitajte OVDE.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *