Stanković i Kamberi: Poljoprivreda prioritet

Vlada treba da odredi jasnu strategiju ekonomskog razvoja juga Srbije. To mogu da budu ratarstvo i stočarstvo, ali i dovođenje nekoliko stranih investitora – rekao je Stanković u izjavi za Bujanovačke

BUJANOVAC, 6. jun 2016. –  Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac i Zoran Stanković, šef Koordinacionog tela, dogovorili su se da najveći deo od 140 miliona dinara, koje je ova institucija namenila za Bujanovac bude iskorišćen za razvoj poljoprivrede.

Oni su posle današnjeg sastanka u izjavi za mediji složili da poljoprivreda predstavlja veliki resurs juga Srbije i da će u narednom periodu ona predstavljati prioritet.

Vlada treba da odredi jasnu strategiju ekonomskog razvoja juga Srbije. To mogu da budu ratarstvo i stočarstvo, ali i dovođenje nekoliko stranih investitora – rekao je Stanković u izjavi za Bujanovačke.

Prema njegovim rečima, do kraja godina biće završeni započeti projekti u tri opštine juga Srbije, poput transfer stanice, uređenja korita Trnovačke reke, nekoliko putnih pravaca…

Ostalo je da se završi i desna strana trotoara od ulaza u grad prema centru. Novac, 4,5 miliona dinara, je obezbeđen ali se jedan od učesnika na tenderu žalio pa je predmet u Agenciji za zaštitu ponuđača – kaže Stanković.

On je dodao da se Koordinaciono telo ni na koji način nije mešalo u izborni proces i da sada nastavlja da radi sa novoizabranim rukovodstvima u Bujanovcu i Preševu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *