Ko su Bujanovčani na čelu Vranja

Gradimir Jovanović, Goran Kostić i Marjan Stanković, doduše, više ne žive u Bujanovcu ali su rođeni u našem gradu, tu se školovali, radili ili prosto odavde vode poreklo. Njihove profesionalne i lične biografije vam prenosimo sa sajta Grada Vranja

BUJANOVAC, Vranje, 16. jun 2016. – U novom rukovodstvu Grada Vranja izabranom u sredu na konstitutivnoj skupštinskoj sednici, našla su se četvorica Bujanovčana.

Oni, doduše, više ne žive u Bujanovcu ali su rođeni u našem gradu, tu se školovali, radili ili prosto odavde vode poreklo. Njihove profesionalne i lične biografije vam prenosimo sa sajta Grada Vranja (www.vranje.org.rs)

gradeGradimir Jovanović, zamenik predsednika Skupštine, rođen je 1950. godine u Bujanovcu, gde je završio osnovnu školu, a potom Gimnaziju ,,Bora Stanković“ u Vranju. Više od dve decenije bio je novinar, direktor i glavni i odgovorni urednik ,,Slobodne reči“, a izvesno vreme radio je i kao dopisnik RTS-a. Dužnost pomoćnika direktora poslovne organizacije ,,Jugopetrola“ obavljao je deset godina, a radio je i na pravnim poslovima u Filijali PIO u Vranju. Niz godina aktivno se bavio politikom i u više mandata bio odbornik. Predsednik je Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije – PUPS u dva mandata, i član je Glavnog odbora, kao i koordinator za Pčinjski okrug. Jedan je od osnivača i predsednik Udruženja uranijumskih žrtava ,,Pljačkovica 99″.

kosticGoran Kostić, član Gradskog veća za resor privreda, ekonomija i preduzetništva rođen je 1971.godine u Bujanovcu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Posle odlazi u Niš gde završava Ekonomski fakultet. U periodu od 1997. do 2012. godine bio je zaposlen u Duvanskoj industriji Vranje ( od 2003. godine BAT- British American Tobacco), gde je bio na različitim pozicijama: 1997- 1999. godine –  Referent službe uvoza i i izvoza 1999 – 2001. godine – Rukovodilac službe uvoza i izvoza 2001 – 2004. godine – Zamenik komercijalnog direktora 2004 – 2007. godine – Menadžer nabavke 2007 – 2012. godine – Menadžer lanca snabdevanja Od 2012. godine obavljao je funkciju generalnog direktora u ,,Alfa Plamu“. Govori engleski, italijanski i makedonski jezik. Oženjen, otac troje dece.

marjanMarjan Stanković, član Gradskog veća za komunalnu delatnost, infrastrukturu i urbanizam rođen je 1968. godine u Bujanovcu, gde je završio osnovnu, a potom Gimnaziju ,,Bora Stanković“  u Vranju. U Nišu je diplomirao na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu i stekao zvanje diplomirani inženjer . Od 1999. radio je u građevinskom preduzeću ,,Integral“ iz Bujanovca na mestu šefa, a potom i direktora građevinske operative. Nakon toga, radio je u firmama ,,Građevinar“ iz Vranja, i ,,BML Inženjering“ na mestima tehnički direktor i glavni inženjer građevinske operative,  na veoma važnim građevinskim projektima kao što su izgradnja Internog odeljenja Zdravstvenog centra u Zaječaru, pokrivanju hale ,,Fiat Zastava Automobili“ u Kragujevcu i fabrici ,,Koka kola“ u Subotici. Trenutno je u radnom odnosu u HK PK ,,Jumko“ A.D Vranje, na mestu pomoćnika upravnika logistike i glavni inženjer građevinske operative.

acaAleksandar Janjić član Gradskog veća za poljoprivredu, agroekonomiju i razvoj sela, rođen je 1972. godine u Vranju, ali vodi poreklo iz Srpske Kuće, odakle mu je otac. U vranje je završio  osnovnu i srednju školu. Posle završene srednje škole odlazi u Beograd – Zemun, gde je 1999. godine diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu, odsek zaštita bilja i prehrambenih proizvoda. Svoju profesionalnu karijeru iz oblasti poljoprivrede započeo je u poljoprivrednoj apoteci ,,Flora“ kao vlasnik apoteke. Potiče iz porodice koja se tradicionalno bavila poljoprivrednom proizvodnjom. Danas je suvlasnik destilerije ,,Janjić“. Oženjen, otac troje dece.




One thought on “Ko su Bujanovčani na čelu Vranja

  1. tajfun

    Nek im je sa srecu, pravi ljudi na pravom mestu. Molimo Vas da objavite biografije clanova opstinskog veca u Bujanovcu ispred srpske koalicije kojima se Srpski narod u Bujanovcu ponosi s obzirom da se radi o izuzetnim strucnacima a da mnogi nisu upoznati o njihovoj strucnosti i koje oblasti pokrivaju.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *