Jumko: Prošla godina 8 miliona u plusu

Pozitivan rezultat u poslovanju je prvi put je ostvaren u prošloj godini, što pokazuje da „Jumko“ uz  pomoć države može da opstane, pozitivno posluje i ne pravi gubitke – rekao je Branislav Popović

VRANJE, BUJANOVAC, 27. jun 2016. (Izvor: OK portal; foto Ministarstvo privrede) – Kompanija „Jumko“ iz Vranja je u 2015. godini poslovala pozitivno sa oko osam miliona dinara, rezultat je koji je na Skupštini akcionara predstavilo rukovodstvo firme.

 Direktor „Jumka“ Branislav Trajković kaže da je i realizacija poslova u prošloj godini iznosila12 miliona evra.

Prošla godina je bila uspešnaza nas. Imamo velike poslove u najavi. One koje trenutno radimo su zadovoljavajući, tako da će zaposleni imati redovne plate – najavljuje Trajković.

Predsenik Nadzornog odbora u „Jumku“ Branislav Popovićkaže da  su sve odluke naSkupštini donete jednoglasno, što je prvi slučaj da se dešava tako nešto od kada je „Jumko“ akcionarsko društvo.

branisklav popovic jumko

Možemo da poslujemo pozitivno: Popović

To govori o tome da je postignut uspeh i da se radi u interesu i malih i većinskog akcionara. Na Skupštini su bili izveštaji o poslovanju u prošloj godinu i konoslidovani izveštaj celokupne kompanije. Pozitivan rezultat u poslovanju je prvi put je ostvaren u prošloj godini, što pokazuje da „Jumko“ uz  pomoć države može da opstane, pozitivno posluje i ne pravi gubitke – zaključuje Popović.

On pojašnjava i da gledano u globalu “Jumko“ još uvek ne posluje pozitivno, jer ima dugovanja.

Planiramo u daljem periodu smanjivanje duga koji imamo prema državi za 1,7 milijardi dinara.  Takođe, ostaju nam i dugovi prema lokalnoj samoupravi i dugovi iz prethodnog perioda prema bivšim i sadašnjim zaposlenima. Već dve godine sa lokalnom samoupravom dogovaramo sastanak i formiranje komisije koja bi tačno utvrdila o kojim dugovanjima je reč. Tu se radi o obostranim dugovanjima, a konačnu cifru treba da utvrdi komisija. Očekujemo da i to ove godine rešimo – kaže Popović.

Većinski vlasnik “Jumka” je država sa ukupno 62,75 odsto akcija, dok je u vlasništvu malih akcionara 37,25 odsto akcija.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *