Antić: Albanske, makedonske i bugarske službe haraju jugom Srbije

Posebno je sve bilo usmereno na to da ja više ne budem gradonačelnik. Meni mogu da spočitavaju sve, ali ne mogu da nisam patriota i rodoljub koji deluje sa pozicija zaštite nacionalnih interesa. Ovo je ozbiljna priča, pokazaće se, pašće maske oko uloga raznih stranih službi ovde u Vranju

BUJANOVAC, VRANJE, 30. jun 2016. (Vranjske, Bujanovačke) – Ako imate pripadnika srpskog naroda koji je finansijski ugrožen, koji je siromašan i ne može da se odupre novčanim ponudama koje dolaze sa juga i istoka, onda stvari o delovanju stranih službi postaju jasnije – rekao je za nedeljnik Vranjske Zoran Antić, dojučerašnji gradonačelnik Vranja i šef SPS u tom gradu.

Na pitanje da li možda govori o bugarskom ili albanskom lobiju kada pominje „istok i jug zemlje“, Antić proširuje svoj odgovor.

I o makedonskom. Videćete o kome se radi kada dođemo u završnu fazu statusa Kosova, da li će neko ponuditi zamenu teritorija – zaključio je Antić.
Antić dodaje da je on „trn u oku obaveštajnih sistema iz okruženja, u situaciji kada su srpske službe probušene i gde je sve bilo usmereno na pad socijalista u Vranju“.

Posebno je sve bilo usmereno na to da ja više ne budem gradonačelnik. Meni mogu da spočitavaju sve, ali ne mogu da nisam patriota i rodoljub koji deluje sa pozicija zaštite nacionalnih interesa. Ovo je ozbiljna priča, pokazaće se, pašće maske oko uloga raznih stranih službi ovde u Vranju – rekao je Antić.

Posle lokalnih izbora 24. aprila SPS je posle četvrt veka pao sa vlasti u Vranju, novu većinu formirao je SNS čiji je kandidat Slobodan Milenković izabran za gradonačelnika.

Njihov štab je u Nišu i još uvek su aktivni ovde. Cilj im je ekonomski oslabiti grad, preuzeti novčane tokove i instalirati vlastite kadrove – tvrdi prvi vranjski socijalista

Antić je precizirao da, prema njegovim saznanjima, strane službe deluju u više smerova i da njihova uloga nije bila usmerena samo na mešetarenje uoči poslednjih parlamentarnih i lokalnih izbora.

Njihov štab je u Nišu i još uvek su aktivni ovde. Cilj im je ekonomski oslabiti grad, preuzeti novčane tokove i instalirati vlastite kadrove – tvrdi prvi vranjski socijalista.

Antić nije želeo da se izjašnjava na koje službe konkretno misli.

Ne bih sad o tome, ali vi vidite ko su nosioci kapitala. Službe su povezane sa padom Simpa i Jumka, cilj im je uništenje privrede na jugu Srbije.

 

Ostatak intervjua sa bivšim gradonačelnikom može se pročitati u  štampanom izdanju izdanju Vranjskih.

N. Lazić




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *