Legalizacija oružja do 1. novembra

Vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja

BUJANOVAC, 4. juli 2016. (foto ilustracija: poskok.info)- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije od 1. jula do 1. novembra 2016. godine sprovodi akciju legalizacije oružja – saopštio je MUP Srbije.

Vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja.

Tokom zakonske legalizacije, fizička i pravna lica mogu registrovati oružje za ličnu bezbednost (pištolji i revolveri), lovačko oružje (lovačke puške i karabini), sportsko oružje (malokalibarski pištolji i revolveri, malokalibarske puške i vazdušno oružje) i konvertibilno oružje za koje ne poseduju odobrenje MUP-a – stoji u saopštenju Ministarstva.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *