Muftija Saćipi: Nema opasnosti od terorizma

BUJANOVAC, 6. juli 2016. (Izvor: Titulli.com, RTS, BUJANOVAČKE) – Nedžmedin Saćipi, muftija Islamske zajednice Preševa, Bujanovca i Medveđe, je ocenio da u opštinama na jugu Srbije ima mnogo problema, ali zahvaljujući funkciji imama nema rizika od krizne situacije u vezi sa terorizmom, piše portal Titulli.com.

Saćipi, koji je izabran za zamenika reisa Islamske zajednice Srbije, rekao je da su neki problemi ovde prouzrokovani uticajem Islamske zajednice Sandžaka i Kosova.

Kako RTS prenosi, Saćipi, koji je prvi predstavnik Albanaca iz te tri opštine izabran na funkciju zamenika reisa, je naveo da će se kao novoimenovani zamenik reisa Islamske zajednice Srbije (IZS), zalagati da se takvi problemi rešavaju „samo putem institucija“.

Od osnivanja Islamske zajednice Preševa, Bujanovca i Medveđe 2003. godine, pokušao sam da se organizujemo prema zakonu i da ostanemo čvrsti, da sprečavamo da dolazi ko hoće i da igra igre u našem mestu. Sada je moda da ceo svet priča da osuđuje terorizam, ali mi treba da gledamo kako da rešavamo i da smirimo bilo kakav problem pre nego što se pojavi – rekao je muftija.

-Ne treba ni organi ni država da se ovde mešaju, ako nas podržavaju zakoni i institucije mi ćemo sami rešiti svaki problem jer mi znamo naš teren i naš džemat. Nećemo dozvoliti da bilo ko iz strane zemlje dolazi ovde i sprovodi svoje projekte, a da niko ne zna šta se tu sve skriva. Za to je potrebno da imamo podršku institucija a to će biti na dobrobit svih građana – rekao je Saćipi a prenosi RTS.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *