I Skenderbeg sit i Karađorđe na broju

BUJANOVAC, 11. jul 2016. – Stojanča Arsić, Šaip Kamberi i Jonuz Musliju napravili su sporazum oko promene naziva trga Karađorđa Petrovića u Skenderbegov trg – izjavio je za portal Jugpres Hajredin Hida, šef odborničke grupe opozicione Demokratske partije Nagipa Arifija.

Hyda21

Hida: Dogovor Arsić, Kamberi i Musliju

Tokom same poslednje sednice Skupstine u jednom momentu se Stojanča Arsić nevešto i slučajno razotkrio da je postigao sporazum sa predsednikom opštine  Šaipom Kamberijem i predsednikom Skupštine Jonuzom Muslijuom da oni predlože izmenu imena trga samo da bi onemogućili da na svakoj sednici naša stranka “ maltretira” novoformiranu koaliciju i da se glasa ovoj  tački dnevnog reda. Znajući da će taj predlog biti glatko odbijen od Ministarstva za lokalnu samoupravu, oni sami su predložili tu tačku dnevnog reda da bi dobili patriotske poene kod lokanih Albanaca – rekao je hida za Jugpres.

On je optužio Arsića i da prejudicira odgovor Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje treba da da konačnu reč o odluci 22 albanska odbornika u SO Bujanovac o promeni naziva centralnog gradskog trga.

Hida konstatuje da je, posle izjave Arsića da će ionako ova odluka biti glatko odbijena u Beogradu, stiče se pozicija  “i vuk sit i ovce na broju”.

Stojanča Arsić je ranije za ovaj portal izjavio kako očekuje da Ministarstvo odbaci odluku albanskih odbornika, dodavši da su je oni doneli bez prethodnog razgovora:

Stojanca arsic

Albanci sami odlučili

 Bez postignute saglasnosti srpske i albanske strane stavljena je na dnevni red sednice Skupštine ova tačka. Bez predloga komisije koja radi na promeni naziva ulica, trgova, rednih brojeva. O preglasavanjem od strane  albanskih odbornika, srpski odbornici , svih 14 , su bili protiv da se promeni naziv Trg Karađorđe Petrović u Trg Skenderbega – objašnjava Arsić.

On smatra da je ovo “preglasavanje na nacionalnoj osnovi , bez postignute saglasnosti i dogovora “.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *