Veće plate za Arsića i Muslijua

Predsednik Skupštine i zamenik predsednika opštine mesečno će zarađivati po 72.000 dinara bez milulog rada

BUJANOVAC, 13. juli 2016. (Izvor: Blic)– Uprkos nacionalnim reformama, rigoroznoj štednji, kresanju plata i penzija, za 3.800 dinara mesečno deblje novčanike imaće predsednik Skupštine opštine Jonuz Musliu i zamenik predsednika opštine, penzioner dr Stojanča Arsić.

Stojanca arsic

Arisć

 

 Obojica će, prema pisanju Blica, sa blagajne mesečno podizati 72.000 dinara bez minulog rada. Načelnik za finansije Boban Pavlović tvrdi da se parlamentarna odluka ne kosi sa zakonskim paragrafima.
O visini koeficijenata za izabrane i postavljene osobe odlučuje Komisija za izbor i imenovanja. Opštinskim funkcionerima samo su vraćeni koeficijenti na prošlogodišnji nivo. Plate se vraćaju, jer je usaglašena njihova razlika sa zakonskim osnovicama – naglasio je Pavlović.

Sekretar Skupštine Mustafa Selami i dugogodišnji opštinski javni pravobranilac Radomir Ristić zadovoljiće se mesečnim povećanjem zarada za 1.770 dinara i primanjima od po 64.000 mesečno.

jonuzMusliju

Musliju

Opozicionari Dr Miodrag Milković (predsednik Ujedinjene seljačke stranke) i lider naprednjaka Nenad Mitrović uzalud su se pobunili protiv odluke o povećanju plata četvorice funkcionera.

– Odluka lokalnog parlamenta o povećanju plata funkcionerima je sramna i neodrživa. Na nedavnoj sednici zahtevao sam poništenje odluke komisije o povećanju zarada predsedniku i sekretaru parlamenta, zameniku prvog čoveka opštine i javnom pravobraniocu. Neprihvatljiva je, nejasna i nerazumna odluka o većim funkcionerskim platama, jer je stupila na snagu u vreme kada narod teško živi, jedva sastavlja kraj s krajem i gladuje. Posle ove sramne odluke očekujem brzu reakciju državnog rukovodstva – rekao je Milković, koji je i direktor Veterinarske stanice.

milkovic3-735x400

Milković

Zbog visokih prošlogodišnjih plata dosadašnjeg predsednika Nagipa Arifija i njegovih saradnika reagovala je Državna revizorska komisija. Funkcionerske zarade su u oktobru 2015. godine smanjene, a sada ponovo povećane.

Iz budžeta po 18.000 dinara provijanta dobija 13 članova Opštinskog veća, a po 16.000 dinara 41 odbornik u Skupštini.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *