Branislav Trajković: Jumko čeka odluku o privatizaciji

Sa skromnim sredstvima kojima raspolažemo započeli smo reparaciju i kupovinu nekih mašina koje su neophodne za nesmetan rad u proizvodnji. Kad je reč o ozbiljnim ulaganjima, moraćemo da sačekamo konačnu odluku o modelu privatizacije

BUJANOVAC, 14. jul 2016. (Bujanovačke, Vranjske) – Obaveze prema radnicima nastale od 2000-2003. godine su najveći problem Jumka, a s obzirom da se radi o velikom iznosu kompanija neće moći da ga sama izmiri pa očekuje u tom smislu pomoć države kao većinskog vlasnika – izjavio je za nedeljnik Vranjske Branislav Trajković, od pre nekoliko dana vd direktora Jumka, ne želeći da precizira o kolikom dugovanju se radi.
Kao još jedan problem sa kojim se kompanija suočava on navodi i zastarelost mašinskog parka i energetsku neefikasnost, koji stvaraju velike troškove na mesečnom nivou.
– Sa skromnim sredstvima kojima raspolažemo započeli smo reparaciju i kupovinu nekih mašina koje su neophodne za nesmetan rad u proizvodnji. Kad je reč o ozbiljnim ulaganjima, moraćemo da sačekamo konačnu odluku o modelu privatizacije – objašnjava Trajković.
Konačnu reč o privatizaciji, prema njegovim rečima, daće nadležne državne institucije:
– Stalno smo u kontaktu sa Ministarstvom privrede i ostalim relevantnim institucijama koje se bave ovom temom, i koje će na kraju i odlučiti o sudbini „Jumka“. Dok ne dobijemo konačnu odluku, Kompanija će poslovati normalno, nema bojazni da će poslovanje biti dovedeno u pitanje.

Jumko trenztno radi ranije ugovorene poslove za Vojsku Srbije, MUP, za finsku i italijansku vojsku, za brojna javna preduzeća i ustanove:
– Izvozimo konac u Nemačku i Švajcarsku, a značajne ugovore realizujemo i za partnere u Engleskoj – navodi Trajković.

Kompanija trenutno ima 1.500 radnika koji, prema rečima direktora, mesečno zarađuju od 200 do 250 evra u proseku:
– Poslednje dve godine su najbolje u poslovanju 20 godina unazad. U prošloj godini ostvarili smo dobit od osam miliona dinara, a ukupna realizacija poslova je iznosila 12 miliona evra – kaže Trajković.

On je pre dve godine imenovan za pomoćnika generalnog direktora za finansijske, pravne, kadrovske i opšte poslove. Dužnost v.d. generalnog direktora će, po odluci Nadzornog odbora, obavljati u vremenskom periodu od godinu dana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *