Imovinske karte: Bujanovački funkcioneri krše Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije

Musliju je izveštaj o svojoj imovini poslednji put predao 2011, Arsić i Arifi 2012, a Kamberi 2014. kao narodni poslanik

BUJANOVAC, 18. jul 2016. – Iako su prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije bili dužni da svoje imovinske karte predaju 15 dana po stupanju na dužnost, bujanovački funkcioneri to do danas nisu učinili.

saip

Prošao rok za prijavu imovine: Kamberi

Prema istom zakonu, funkcioneri su dužni da svake godine Agenciji prijavljuju imovinu i svaku promenu u vezi sa njom.

stojanca

Poslednja prijava pre četiri godine: Arsić

Stojanča Arsić, aktuelni zamenik predsednika opštine, koji je tu funkciju obavljao i u vreme Arifija, takođe je Agenciji svoju imovinu poslednji put prijavio 2012. Prema tom dokumentu, on je primao opštinsku platu od 37.000 dinara, platu u Domu zdravlja 121.000

Da stvar bude još gora, oni nekoliko godina unazad, iako se nalaze na javnim funkcijama koja podrazumeva zakonsku obavezu prijave imovine, to ne čine pa je „najsvežija“ imovinska karta prijavljena Agenciji ona Šaipa Kamberija iz 2014, kada je bio narodni poslanik.

Prema podacima sa sajta Agencije (http://www.acas.rs/), najnedisciplinovaniji je Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) i SO Bujanovac, što je funkcija koju je obavljao i u prošlom mandatu.

On je svoju imovinu poslednji put prijavio još 2011, kada je imao platu od 91.940 dinara kao šef parlamenta, i automobil marke „golf 3“. Musliju, prema tim podacima, nije imao štedne uloge u bankama ni bilo kakvu nekretninu na svoje ime.

jonuzMusliju

Samo plata i stari „golf“ 2011: Musliju

Zvanično nije poznato koliko danas Musliju zarađuje kao predsednik SO i NSA.

Kamberi, koji je posle izbora 24. aprila postao predsednik opštine, prema podacima iz 2014. primao je poslaničku platu od 108.000 dinara, posedovao je kuću od 100 kvadrata, automobil „golf 4“ iz 2001. i nije imao ušteđevinu u bankama.

Njegov prethodnik Nagip Arifi je imovinsku kartu predao poslednji put još 2012, kada je postao prvi čovek opštine, iako je bio dužan da to čini svake godine na funkciji. Prema tim podacima, on je na početku mandata imao platu od 117.000, kuću stečenu nasledstvom, automobil „audi A4“ iz 2004, ali je prijavio i štedni ulog.

nagip

Jedini od funkcionera sa štednim ulogom: Arifi

Stojanča Arsić, aktuelni zamenik predsednika opštine, koji je tu funkciju obavljao i u vreme Arifija, takođe je Agenciji svoju imovinu poslednji put prijavio 2012. Prema tom dokumentu, on je primao opštinsku platu od 37.000 dinara, platu u Domu zdravlja 121.000, imao je polovinu kuće od 140 kvadrata i trećinu od 70, kao i njive površine 26.800 kvadrata.

Arsić je tada prijavio i dva automobila starije proizvodnje- „pežo 306“ i „ford eskort“, kao i traktor IMT.

Međutim, njegov radni status je promenjen jer je u međuvremenu otišao u penziju, a prema pisanju pojednih medija koje su prenele i Bujanovačke, Arsić će kao zamenik predsednika opštine mesečno zarađivati 72.000, a s obzirom da četiri godine nije podneo imovinsku kartu ne zna se visina njegove penzije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *