Vranjanci uhapšeni zbog reketiranja muzičara u Bujanovcu

Petorka se sumnjiči da je 28. juna ove godine u Bujanovcu, uz upućivanje pretnji pištoljem, nožem i pod pretnjom ugrožavanja bezbednosti, navodno primorala članove jednog bleh-orkestra da im predaju 600 evra, novac koji su zaradili od sviranja. Potom i da su 18. jula ove godine, takođe u Bujanovcu, navodno tražili da im isti trubači predaju celokupnu zaradu od svadbenog veselja koja je iznosili oko 5.000 evra 

BUJANOVAC 21. jul 2016. (Bujanovačke, Vranjske) – Zbog reketiranja članova muzičkog orkestra u Bujanovcu, petorici Vranjanaca određen je pritvor do 30 dana.

Na predlog Višeg tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju odredio je pritvor J.Š. (1980), S.S. (1989), P.M. (1990), B.I. (1988) i B.I. (1990) zbog osnovane sumnje da su u grupi izvršili krivično delo „iznuda“, iz člana 214. st.1 tačka 4 Krivičnog zakonika.

Sumnja se da je delo počinjeno na štetu osmorice članova muzičkog orkestra, saopštilo je Više tužilaštvo u Vranju.

Petorka se sumnjiči da je 28. juna ove godine u Bujanovcu, uz upućivanje pretnji pištoljem, nožem i pod pretnjom ugrožavanja bezbednosti, navodno primorala članove jednog bleh-orkestra da im predaju 600 evra, novac koji su zaradili od sviranja.

Potom i da su 18. jula ove godine, takođe u Bujanovcu, navodno tražili da im isti trubači predaju celokupnu zaradu od svadbenog veselja koja je iznosili oko 5.000 evra.

Nakon poslednjeg događaja, oštećeni su slučaj prijavili policiji koja je po nalogu zamenika javnog tužioca odredila zadržavanje i uz krivičnu prijavu osumnjičene osobe privela tužiocu.

Zamenik javnog tužioca nakon saslušanja osumnjičenih predložio je pritvor i preduzeo radnji u postupku istrage.

 




One thought on “Vranjanci uhapšeni zbog reketiranja muzičara u Bujanovcu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *