Tribina: Ekonomski izazovi juga Srbije

Lokani privrednici zatražili su od lokalnih samouprava prednost u dobijanju poslova u odnosu na kompanije iz drugih sredina

BUJANOVAC, 25. jul 2016. – Kašnjenje sa isplatama, nelojalna konkurencija, nedostatak ljudskih resursa sposobnih za određene poslove, kao i nedostatak institucionalne podrške – glavni su problemi sa kojima se suočavaju mala i srednja preduzeća u Preševu i Bujanovcu.

Ovo je konstatobvano na tribini Odbora za ljudska prava „Stanje i izazovi privrednog razvoja u opštinama Preševo i Bujanovac“ u okviru projekta „Osnaživanje stabilnosti na jugu Srbije, preko integracije albanske manjine“ koju podržava Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske i Fondacija za otvoreno društvo..

Tribinu je pratio veliki broj privrednika koji govorili o svakodnevnim brigama i problemima u poslovanju. Oni su tom prilikom naglasili potrebu za otvaranjem kancelarije za pripremu dokumentacije za konkurisanje u okviru lokalne administracije, što bi olašalo učestvovanje na konkursima i tenderima.

Učesnici tribine su od lokalnih vlasti dve opštine zatražili uspostavljanje bolje komunikacije, kako bi „prednost u dobijanju poslova dobile lokalne kompanije, a ne one iz, recimo, Kragujevca ili Surdulice“.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *