Kamberi kod Edite Tahiri: Hvala na posvećenosti

Razgovaralo se o „položaju Albanaca u Preševskoj dolini i potrebi da se ojača institucionalna saradnja Kosova, Albanije i Preševske doline“ – stoji u saopštenju za medije izdatom nakon sastanka

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 27. jul 2016. (foto Luginalajm)– Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac, sastao se danas u Prištini sa Editom Tahiri, ministarkom za dijalog u kosovskoj vladi. Pored Kamberija, sastanku je prisustvovao i Arditon Sinani, predsednik SO Preševo.

Razgovaralo se o „položaju Albanaca u Preševskoj dolini i potrebi da se ojača institucionalna saradnja Kosova, Albanije i Preševske doline“ – stoji u saopštenju za medije izdatom nakon sastanka.

Kamberi je zahvalio ministrki Tahiri na „kontinuiranoj posvećenosti pitanju Albanaca iz Preševske doline i u Briselu“, gde se vodi dijalog Beograda i Prištine, naglasivši da je rešavanje problema i položaja Albanaca prioritet

Kamberi je zahvalio ministrki Tahiri na „kontinuiranoj posvećenosti pitanju Albanaca iz Preševske doline i u Briselu“, gde se vodi dijalog Beograda i Prištine, naglasivši da je rešavanje problema i položaja Albanaca prioritet.

Ministarka Tahiri je, navodi se u saopštenju, rekla i da „Srbija nastavlja sa diskriminatorskom politikom“ kojom želi da „otera Albance iz njihove domovine“.

– Kosovo i Albanija su počeli da rade više na podršci Albancima u Preševskoj dolini. Potrebna je zajednička posvećenost pomoći kroz konkretne programe u oblasti obrazovanja, ekonomije – rekla je Tahiri.

Ono što Srbija želi za srpsku manjinu u inostranstvu, treba da pruži manjinama koje žive u Srbiji –  rekla je Tahiri, naglasivši da bi to dobrinelo „dobrosusedskim odnosima između dve zemlje“

Ona je istakla potrebu da se otvori univerzitet na albanskom u Preševskoj dolini, jer, kako je rekla, prema evropskim standardima ovo pravo pripada manjinama.

-Ono što Srbija želi za srpsku manjinu u inostranstvu, treba da pruži manjinama koje žive u Srbiji –  rekla je Tahiri, naglasivši da bi to dobrinelo „dobrosusedskim odnosima između dve zemlje“.

Tahiri, Kamberi i Sinani složili su se da će nastaviti saradnju i redovnu komunikaciju u cilju zajedničkog rešavanja problema.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *