Dejan Dimitrijević, fudbalski sudija: UEFA sledeća stanica

Prošao sam sve faze razvoja sudije. Imam dovoljno iskustva i znanja i nadam se da ću sa uspehom biti arbitar u naša dva najjača fudbalska ranga

BUJANOVAC, 28. jul 2016. (Foto Fejsbuk) – Pčinjski okrug nikada nije oskudevao u talentovanim fudbalerima. Međutim, kad su u pitanju sudije, tu ni približno nije isto.  Ninoslava Spasića iz Surdulice i Danila Mihajlovića iz Vranja, koji imaju najviša sudijska zvanja, do skoro nije imao ko da zameni. Spasić i Mihajlović više nisu u sudijskoj orbiti, pa je dolazak na superligašku listu Bujanovčanina Dejana Dimitrijevića izazvao veliku pažnju ljubitelja fudbala. On sam to ovako komentariše:
Strukovna organizacija sudija na svim nivoima pretrpela je izmene. Došli su novi ljudi sa ciljem da podignu nivo i kvalitet suđenja na našim terenima. Drugo, arbitar sam od 2000. godine. Prošao sam sve faze razvoja sudije. Imam dovoljno iskustva i znanja i nadam se da ću sa uspehom biti arbitar u naša dva najjača fudbalska ranga – kaže za nedeljnik Vranjske novopečeni republički sudija Dejan Dimitrijević.

minca sudija

Otac me „zarazio“ fudbalom

Mnoge ljubitelje fudbala buni činjenica da postoji jedinstvena lista i da postoji lista sudija Super i Prve lige. U čemu je tu razlika:

Moj otac Rade dugo godina bio je sekretar BSK i vodio me na utakmice. To je uticalo da se opredelim za ovaj poziv. Međutim, ključni momenat je bio kada sam upoznao u Leskovcu Zorana Jovanovića koji je sudio mečeve timovima u najvišem rangu. Ubedio me da krenem ovim putem

Ona se sastoji u činjenici da svako ko je na jedinstvenoj listi može da bude sudija u obe lige, ostale moje kolege to ne mogu. Ja sam na jedinstvenoj listi tako da će me ljubitelji fudbala videti i na superligaškim i prvoligaškim mečevima.

Šta je bilo presudno da se opredelite da delite pravdu?

-Moj otac Rade dugo godina bio je sekretar BSK i vodio me na utakmice. To je uticalo da se opredelim za ovaj poziv. Međutim, ključni momenat je bio kada sam upoznao u Leskovcu Zorana Jovanovića koji je sudio mečeve timovima u najvišem rangu. Ubedio me da krenem ovim putem. Zahvalan sam mu i njemu dugujem za sve ono što je učinio za mene dajući mi savete kako da na najbolji mogući način dođem do ovako visoke sudijske pozicije.

minca sudija1

U Super ligi od trećeg kola, voleo bi da to budu Zvezda ili Partizan

A hteli ste da batalite suđenje?

Došao sam u tu situaciju kada sam punih osam godina delio pravdu u Srpskoj ligi. Drugi su sa mnogo manje iskustva odlazili stepenicu više. Međutim, Bog je tako namestio, sreo sam Bojana Stojanovića koji je danas predsednik naše strukovne organizacije na nivou FS RIS i on me ubedio da ne posustanem. Ono što je važno, u dugim razgovorima koje sam imao, on me je uputio u sasvim novo viđenje ovog posla sa zaključkom da moram ovo iskoristiti i u najskorije vreme postati arbitar koji će suditi mečeve širom Evrope. To sam shvatio ozbiljno i već sam napravio prvi korak – počeo sam da učim engleski.

Kad ćete na teren, Super liga je počela?

Startujem tek od trećeg kola. Biću u poziciji mahača, ne znam na kom susretu. Voleo bih da to bude u Beogradu, sasvim je svejedno da li su Zvezda ili Partizan u pitanju.

PROFIL
Ime i prezime: Dejan Dimitrijević
Datum i mesto rođenja: 3.10.1985. Skoplje

Obrazovanje: carinski tehničar
Sudijska karijera: od 2000. do 2004. sudija u Pčinjskoj okružnoj ligi, od 2004. do 2008. sudija u Južnomoravskoj zoni, od 2008. do 2015. sudija u Srpskoj ligi grupa «Istok». U 2016. sudija u Prvoj fudbalskoj ligi. Od jesenje sezone na jedinstvenoj listi sudija Super lige.
Sudijsko zvanje: sudija prve kategorije

(Vranjske)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *