Rukomet: Sava Tašković, zlatni momak iz Rijeke, merka ponude

Dok odmara posle trijumfa na Evropskom univerzitetskom šampionatu, Sava razmišlja u kojem će od nekoliko klubova koji ga zovu nastaviti blistavu karijeru

BUJANOVAC, 8. avgust 2016. – Rukometaš Sava Tašković (25) ovih dana uživa u tituli osvojenoj na Evropskom univerzitetskom prvenstvu održanom u Zagrebu i Rijeci, i merka ponude za nastavak karijere.

Rukometna ekipa Niškog Univeriteta savladala je u finalu tim Univerziteta iz nemačkog Kelna 38:35, a Sava je, pored kapitena Andrije Mađara i najboljeg igrača turnira Nemanje Živkovića, bio među najzaslužnijama za trijumf.

sava

U finalu bolji od studenata iz Kelna: Sava sa trofejima

– Učestvovalo je preko pet hiljada studenata u svim sportovima, a na rukometnom turniru po 16 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji sa univerziteta iz Srbije, Hrvatske, Portugalije, Nemačke, Švajcarske, Kupra, Turske, Rumunije… – prenosi Sava.

Bujanovački bek posebno će pamtiti finale, do poslednjeg trenutka neizvesno. Prema njegovim rečima, rukometni turnir bio je posebno jak jer su za studentske ekipe igrali i profesionalni rukometaši.

Sava je prošle sezone nosio dres BSK, ali će naredne promeniti sredinu. Ovaj student DIF-a, kome do diplome fali još pola ispita, otkriva da je za njegove usluge zainteresovano nekoliko klubova:

-Super B ligaši Vranje i Priboj, ali i Bela Palanka, koja je rang ispod. Pregovaramo, ozbiljni su, ali dok se konačno ne dogovorimo nezahvalno je pričati na ovu temu – skroman je srednji bek iz poznate rukometne porodice.

Osim matičnog BSK, Sava je u karijeri branio boje Spartaka iz Subotice, niškog Železničara, Smedereva i Dubočice.

Ipak, najveći profesionalni uspeh zabeležio je 2008. kada je u Češkoj na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina branio boje reprezentacije Srbije.

 




One thought on “Rukomet: Sava Tašković, zlatni momak iz Rijeke, merka ponude

  1. Anka

    Svaka cast sve cestitke Savi Tašković. Lepo je čitati o uspešnom Bujanovčaninu, koji nas je lepo predstavio..

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *